Recepti: sirova torta

Recepti: sirova torta

14/08/2016 Off By

Izbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

Za koru:

– dve šolje kokosovog brašna

– 1 šolja oraha

– 1 šolja svežih, nekandiranih urmi

Za fil:

– 500 gr nekog bobičastog voća (jagode, borovnice, maline… mogu biti i zaleđene)

šolja sirovih urmi

Priprema:

U multipraktiku prvo samelite orahe.

Zatim dodajte kokosovo brašno i urme i mutite dok se smesa ne homogenizuje i ne postane glatka.

Gotovu smesu prstima utisnite u kalup za tortu.

U blender ubacite voće i blendajte dok se ne pretvori u kašu.

Zatim dodajte urme i blendajte dok se ne homogenizuje. Voćni fil preliti preko kore.

Tortu staviti u zamrzivač par sati dok se ne stegne ili u frižider preko noći.

Pospite komadićima voća ili kokosa i služite.♦