Naoružani Švajcarac napao nožem putnike voza

Naoružani Švajcarac napao nožem putnike voza

13/08/2016 Off By

 

NAORUŽANI muškarac ranio je danas nožem u vozu u severoistočnoj Švajcarskoj šest osoba, među kojima jedno šestogodišnje dete, a pri tom je i zapalio vagon i naneo putnicima opekotine, javljaju agencije.

Dvadesetsedmogodišnji Švajcarac izveo je napad u vozu koji je bio u pokretu na krajnjem istoku zemlje, kod granice sa Lihtenštajnom, a tom prilikom je, takođe, ranjen, saopštila je regionalna policija u kantonu Sankt Galen, navodi AFP.

Policija je saopštila i da je sedam osoba prebačeno u bolnicu, a da su neke među njima teško ranjene, prenosi Bi-Bi-Si. Napad je izveden oko 14:20 po lokalnom vremenu, u blizini stanice Zalec, u vozu koji je saobraćao između Buhsa i Zenvlada, a motiv napada za sada nije poznat. Među ranjenima su dva muškaraca stara 17 i 50 godina i tri ženske osobe od 17, 34 i 43 godine starosti.

U vozu su se, u trenutku napada, nalazile desetine putnika. Na lice mesta je upućen veliki broj spasilaca, uključujući vatrogasce, policajce, ambulantna vozila i tri spasilačka helikoptera. Policija je navela i da je vozu pričinjena šteta u visini od oko 92.000 evra.