Nataša Jovanović: Radikali će biti  nova pretnja prevropskoj politici Srbije

Nataša Jovanović: Radikali će biti nova pretnja prevropskoj politici Srbije

12/08/2016 Off By

pressRanka Čičak

POSLANICA Srpske radikalne stranke, Nataša Jovanović zabrinula je poslanike Skupštrine najavom oštrije politike prema EU i NATO.

-Kolega Nemanja Šarović i ja ćemo biti i članovi parlamentarne delegacije NATO. Oštro ćemo se supotstaviti NATO-u, Americi i zapadnim neprijateljima Srbije. Ja sam ranije i kao član i kao potpredsednik Skupštine bila u poseti centru ove zapadne agresorske alijanse. Doživela sam i to. A pojedini poslanici se sećaju kako su se neke moje kolege izvinjavale tadašnjem zameniku šefa NATO pakta, Kolindi Grabar Kitarović zato što sam govorila da je Republika Srpska Krajina okupirana. Imali smo i slučaj da su poslanici iz prethodnog saziva, koji još ovde sede, učestvovali na parlamentarnoj skupštini NATO pakta u Tirani, gde se vodila orkestrirana kampanja protiv srpskog prijatelja, Ruske Federacije. Rusija je uputila demarš, ali Srbija i narodni poslanici Skupštine nisu reagovali. U budućem radu svih parlamentarnih odbora SRS će činiti sve da zastupa politiku zbog koje ju je narod izabrao. Mi ovde nismo dovedeni da, kako je rekla Marija Obradović, glumimo majmune. Mismo predstavnici časne, patriotske Srbije i građanima ćemo govoriti samo istinu.

Uplašili ste Nato generale: Aleksandar Martinović

Uplašili ste Nato generale: Aleksandar Martinović

Aleksandar Martinović iz SNS je ironično dobacio:

-Verujem gospođo Jovanović da generali NATO pakta ne mogu da spavaju zbog straha od vas. Ali, nemojte da branite Srbiju od NATO pakta niti od bilo koje velike sile. Mi smo juče bez vas i vaših članova izabrali Vladu Republike Srbije, koja vodi politiku ove zemlje i uveren sam da će na najbolji način zaštiti njene interese.

Nataša je odgovorila da je Martinović nepristojan.

Ali, on se setio nekih događaja iz prošlosti:

-Sećam se kada ste bacali kletve. Da li to važi i danas? Ne branite Srbiju od NATO pakta. Niste bili u stanju da odbranite sopstvenu stranku u gradu gde živite. Osvojili ste tamo samo 3 posto glasova. Odbranite vašu stranku, pomognite joj da pređe bar cenzus za Skupštinu Kragujevca, pa tek onda branite Srbiju od NATO pakta i američkih generala. ♦