Paori Vojvodine pozdravili odlazak ministarke poljoprivrede

Paori Vojvodine pozdravili odlazak ministarke poljoprivrede

12/08/2016 Off By

PREDSEDNIK Lige paora Vojvodine i član Predsedništva LSV Miloš Šibul izjavio je da je Liga paora Vojvodine pozdravlja odlazak ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković koja je unazadila i upropastila vojvođansku poljoprivredu i poljoprivredu uopšte.

Za vreme njenog mandata subvencije poljoprivrednicima su smanjene na trećinu, donet je katastrofalan Zakon o poljoprivrednom zemljištu kojim se državna zemlja, pod sumnjivim okolnostima, poklanja nekakvim investitorima. Vlada Republike Srbije donela je zaključak koji je legalizovao uzurpaciju državne zemlje.

Za dve godine mandata Snežane Bogosavljević Bošković uzurpatori zemlje su nagrađeni, a vojvođanski paori uništavani, hapšeni i dovedeni do prosjačkog štapa, zbog čega su primorani da beže iz Vojvodine, pa i iz Srbije. U vojvođanskim oranicama zavladala je anarhija, a u atarima se proletos češće sretao policijski automobil nego traktor.

Liga paora Vojvodine pozdravlja činjenicu da mlad, pametan i energičan čovek iz Vojvodine dolazi na mesto ministra poljoprivrede.

Očekujemo da Branislav Nedimović neće zaboraviti da je Sremac. Verujemo da neće zaboraviti Banat i Bačku, da će zastupati interese vojvođanskih paora i poljoprivrednika iz Srbije. Takođe, očekujemo da neće biti eksponent stranog kapitala i tajkuna.(Press LSV)♦