Saradnja PKS i Univerziteta Modul iz Beča

Saradnja PKS i Univerziteta Modul iz Beča

09/08/2016 Off By

 

MARKO Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Kristian Hofman, generalni direktor Univerziteta Modul iz Beča, potpisali su danas Memorandum o razumevanju sa ciljem promocije i unapređenja saradnje dve institucije, prenosa i razmene iskustva u razvijanju i funkcionisanju univerziteta.

-Namera je da zajednički radimo na razvoju poslovne akademije Privredne komore, jer Modul univerzitet ima znanje i iskustvo u tome kako se od poslovne akademije dolazi do istraživačkog centra i univerziteta, rekao je Marko Čadež, predsednik PKS, nakon potpisivanja Memoranduma.

Plan je da se, u saradnji sa Modul univerzitetom, unapredi rad Centra za edukaciju PKS kroz neformalno stručno obrazovanje i različite programe. „Nastojaćemo da razvijamo i dalje saradnju, ako procenimo da ima interesa za otvaranje fakulteta u okviru PKS ili neke slične institucije čiji bi osnivač bila komora“, naveo je predsednik PKS.

Projekti univerziteta i poslovnih akademija, po rečima Čadeža, jesu uspešni kada ih osniva privreda i kompanije. Podseća da su razgovori sa predstavnicima univerziteta Modul, počeli pre nekoliko meseci u Beču, a danas se praktično nastavljaju sa konkretnim planiranjem u kojim segmentima dalje i kako sarađivati.

Kristian Hofman, generalni direktor Univerziteta Modul iz Beča, rekao je da je taj univerzitet među vodećim privatnim obrazovnim institucijama u Austriji koji je osnivala Privredna komora Beca i ima razvijen sistem pružanja usluga u obrazovanju.

Ima dugu tradiciju u obrazovanju kadrova iz oblasti turizma i ugostiteljstva, a od 2007. godine područja rada su proširena i na međunarodni menadžment, tehnologije novih medija, javnu upravu i održivi razvoj. Nastavne programe odobrio je Austrijski akreditacioni savet.(Press PKS)♦