Skupštine Srbije: nezadovoljna opozicija izvan sale!

Skupštine Srbije: nezadovoljna opozicija izvan sale!

09/08/2016 Off By

 

pressRanka Čičak

DELOVI opozicije napustili su danas salu Skupštine Srbije, nezadovoljni što tekst ekspozea mandatara za novu Vladu nisu dobili ranije.

Bojan Pajtić citirao je član 86 stav 1 Poslovnika koji nalaže da sednicu Skupštine zakazuje njen predsednik najmanje sedam dana ranije:

-Vi ste zakazali sednicu 24 časa ranije, a tri meseca smo čekali formiranje Vlade. Pre mesec dana gospodin Mićunović je optuživan za državni udarzbog toga što je dao pauzu u sednici,a mesec dana posle toga ništa se nije desilo. Štetno je što smo toliko čekali na Vladu i za poljoprivrednike i za investitore i naučne radnike. Kada smo toliko čekali, bilo je primereno da bar sedam dana pre sednice dobijemo sastav Vlade i predlog njenog programa.

Poslanička grupa Demokratske stranke tražila je da vreme za raspravu bude dvostruko.

Na konferenciji za novinare predstavnici Demokrata i Pokreta Dosta je bilo rekli su da će sednicu pratiti iz prostorija svojih poslaničkih grupa, a ne iz bifea, kako im je predbacio Aleksandar Vučić.

Neko od novinara pitao je Sašu Radulovića (DJB) šta je istina o njegovom neplaćenom porezu, a on je odgovorio zahtevom da vlasnik TV Pink, Željko Mitrović obavesti javnost o tome koliko da li uopšte plaća porez i koliko je poreza i bespovratnih kredita odobreno televiziji Pink. ♦