Zbog neposlušnih odbora Sandra Rašković Ivić podnela ostavku

Zbog neposlušnih odbora Sandra Rašković Ivić podnela ostavku

29/07/2016 Off By

 

Na vest o ostavki predsednice DSS reagovao je Pokret Dostaje bilo: “Odluka Sande Rašković Ivić da podnese ostavku na mesto predsednika DSS zbog ulaska pojedinih lokalnih odbora te stranke u vlast sa SNS, primer je principijelnog ponašanja političara


ZBOG neslaganja u vezi sa formiranjem lokalnih koalicija sa SNS-om, naročito u centralnim beogradskim opštinama, predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić saopštila je danas da podnosi ostavku na tu funkciju.

Rašković Ivić je novinarima u parlamentu rekla da će na jesen biti održana Izborna skupština te stranke, na kojoj će se raspravljati o statutu i programu stranke i na kojoj će se birati novo rukovodstvo i novi put stranke.

Rašković Ivićeva je rekla da ostaje u DSS-u i u parlamentu, gde će se boriti za državotvorne ideje DSS-a, a da će nakon Izborne skupštine zauzeti i svoj stav o ostanku u tom poslaničkom klubu.

Na vest o ostavki reagovao je Pokret Dostaje bilo: “Odluka Sande Rašković Ivić da podnese ostavku na mesto predsednika DSS zbog ulaska pojedinih lokalnih odbora te stranke u vlast sa SNS, primer je principijelnog ponašanja političara. Ovo je retkost da u Srbiji političar ispolji doslednost principima i integritet, pogotovo kad je cena odstupanje sa neke rukovodeće funkcije, navodi se u saopštenju Pokreta i dodaje da “Pokret Dosta je bilo od početka ističe da neće sarađivati ni sa jednom strankom koja ulazi u koalicije na bilo kom nivou sa SNS. U skladu sa tim principom, Dosta je bilo neće sarađivati sa DSS sve dok je ova stranka u koaliciji sa SNS na Vračaru i Voždovcu. Ulazak u vlast sa SNS-om, na bilo kom nivou, znači prelazak iz opozicije u poziciju, podjednako za SRS, LDP, Zukorlića i Ligu Socijaldemokrata Vojvodine, kao i za DSS.

DSS je, ulaskom u lokalne koalicije sa SNS, izneverio poverenje svojih glasača koji sigurno nisu glasali za trgovinu osnovnim predizbornim obećanjima. Nadamo se da će deo DSS-a koji je doneo odluku o saradnji sa SNS-om na lokalu preispitati i promeniti tu odluku i poslušati stav Sande Rašković Ivić.

Snažno se zalažemo za jačanje principa, doslednosti i integriteta u političkim strankama, jer je to osnova na kojoj može da se izgradi zdrav politički sistem”, stoji između ostalog u saopštenju DJB.(Agencije-DJB)♦