Ivica Dačić: neumesno poređenje Banjaluke sa Novim Pazarom

Ivica Dačić: neumesno poređenje Banjaluke sa Novim Pazarom

29/07/2016 Off By

 

Republika Srpska je međunarodno garantovani entitet, ravnopravan sa drugim entitetom, srpski narod je u Bosni i Hercegovini međunarodno priznat kao ravnopravan i konstitutivni, zajedno sa druga dva, rekao je Dačić u pisanoj izjavi koja je danas dostavljena medijima


PRVI potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući današnje ukidanje mera zabrane za ratnog zločinca Nasera Orića, koji je optužen za zločine nad Srbima na području Srebrenice, kao i izjave Bakira Izetbegovića gde poredi Banjaluku i Novi Pazar, rekao da to pokazuju da je politika bošnjačkih zvaničnika iz Bosne i Hercegovine usmerena na destabilizaciju regiona i izazivanje sukoba sa Srbijom i srpskim narodom.

Republika Srpska je međunarodno garantovani entitet, ravnopravan sa drugim entitetom, srpski narod je u Bosni i Hercegovini međunarodno priznat kao ravnopravan i konstitutivni, zajedno sa druga dva. Specijalni odnosi Srbije i Republike Srpske su garantovani Dejtonskim sporazumom. Zato je svako poređenje sa Novim Pazarom u stvari poziv na promenu ustavnog uređenja Srbije i grubo mešanje u naše unutrašnje poslove.

Srbija to ne dozvoljava nikome, pa neće ni Izetbegoviću.“, rekao je Dačić(Press MSP)♦