Ivica Dačić: neverovatno licemerje Bojana Pajtića

Ivica Dačić: neverovatno licemerje Bojana Pajtića

29/07/2016 Off By

 

Dok su oni bili miljenici i eksponenti Zapada u Srbiji, demokratama nikada nije smetalo da stranci utiču na formiranje Vlade u Srbiji, izjavio je prvi potredsednik i ministar spolnih poslova Ivica Dačić povodom izjave Bojana Pajtića da su SAD zabrinute zbog ruskog mešanja u formiranje Vlade


PRVI potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da izjava Bojana Pajtića da su SAD zabrinute zbog ruskog mešanja u formiranje Vlade predstavlja neverovatno licemerje.

Dok su oni bili miljenici i eksponenti Zapada u Srbiji, demokratama nikada nije smetalo da stranci utiču na formiranje Vlade u Srbiji. Nije im smetalo kada su me 2008. godine zvali sa cele zapadne hemisfere da podržim Tadića, nije im smetao ni Papandreu, Štajnmajer, Aselborn, Moratinos, niti 2012. Ketrin Ešton, Riker i ostali. Sada Pajtiću navodno smeta ruski uticaj.

A s kojim je to značajnim američkim i evropskim sagovornicima to razgovarao u SAD-u, kada ništa tako nismo čuli ni premijer Aleksandar Vučić i ja, ni od Bajdena, Kerija, Nulandove, Mogerinijeve, Merkelove, Olanda itd. Ni od koga. Naprotiv, svi su imali samo reči hvale za državnu politiku i put Srbije.

Pajtiću smeta srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, a što ne kaže da smo sporazum o tome potpisali Šojgu i ja pred Tadićem i Medvedevim, prilikom njegove posete Srbiji. Kako tada Pajtiću to nije smetalo?

Vladu Srbije ne formira niko sa strane, već premijer i mandatar Aleksandar Vučić, zato što su o tome glasali građani Srbije koji su svakoga najbolje ocenili, pa i Pajtića, koji je jedva prešao cenzus. A naš put se zna – ulazak u EU, prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, partnerstvo sa uticajnim zemljama u svetu, kao što su SAD i Nemačka, a, pre svega, naš cilj je jaka, poštovana i razvijena Srbija.“♦