Reakcija Tasovca na jučerašnju reakciju Pokreta DJB

Reakcija Tasovca na jučerašnju reakciju Pokreta DJB

29/07/2016 Off By

 

Smatram da bi DOBRO BILO da DOSTA JE BILO pažljivo pročita Zakon o javnom informisanju i medijima sa pratećim Pravilnikom, poručio je ministar Tasovac


MINISTAR kulture i informisanja Ivan Tasovac, o vodom jučerašnje reakcije Pokreta Dosta je bilo da sprečava medijske reforme u pisanoj izjavi koju je dostavio medijima kaže:

Sa DOSTA velikom pažnjom sam pročitao saopštenje Pokreta DOSTA JE BILO, u kojem sam optužen da sprečavam medijske reforme, finansijski iscrpljujem nezavisne medije i svojevoljno poništavam odluke stručne komisije.

Smatram da bi DOBRO BILO da DOSTA JE BILO pažljivo pročita Zakon o javnom informisanju i medijima sa pratećim Pravilnikom.

Iz njih će jasno utvrditi kriterijume kojima sam se DOSTA TRANSPARENTNO rukovodio prilikom donošenja odluka o rasporedu budžetskih sredstava na konkursima Ministarstva.

KORISNO BI BILO da pročitaju i obrazloženja koja se nalaze na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

IDEALNO BI BILO kada bi Pokret DOSTA JE BILO u nekom od svojih sledećih saopštenja pokazao suštinski napredak u razumevanju kako pravne regulative tako i same medijske scene.♦