Milovan Bojić: Promeniti zakone koji regulišu zdravstvenu politiku Republike Srbije!

Milovan Bojić: Promeniti zakone koji regulišu zdravstvenu politiku Republike Srbije!

28/07/2016 Off By

 

Poslanici Srpske radikalne stranke će od nadležnih državnih institucija tražiti odgovore na pitanje gde je nestao novac koji je prethodnih godina bio namenjen srpskom zdravstvu. Radikali će takođe insistirati da se promene važeći zakoni o ukidanja diskriminacije privatnog u odnosu na državno zdravstvo


ODBOR za zdravlje Srpske radikalne stranke smatra da treba temeljno izmeniti ili ukinuti Zakon o lekarskoj komori.

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u sedištu stranke, potpredsednik prof. dr Milovan Bojić kritikovao je aktuelni zdravstveni sistem i objasnio da je sunovrat srpskog zdravstva otpočeo 2001. godine, a kulminirao 2004. godine. To se dogodilo donošenjem zakona koji regulišu zdravstvenu politiku Republike Srbije, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o zdravstvenom osiguranju i Zakon o komorama zdravstvenih radnika.

Bojić je istakao da su proteklih 15 godina na čelu zdravstvenog sistema bili ljudi sa nedovoljno znanja, koji su se neodgovorno odnosili prema novcu.

Poslanici Srpske radikalne stranke će od nadležnih državnih institucija tražiti odgovore na pitanje gde je nestao novac koji je prethodnih godina bio namenjen srpskom zdravstvu. Radikali će takođe insistirati da se promene važeći zakoni o ukidanja diskriminacije privatnog u odnosu na državno zdravstvo.

Prof. dr Bojić takođe je govorio o načinu na koji bi trebalo urediti elektronsku upravu i elektronsko vođenje zdravstvenog sistema. On je naveo da je suština reforme zdravstvenog sistema u tome da zdravstvo Republike Srbije treba da nauči da pravi novac, da kreira radna mesta i da povećava plate.(Press SRS)♦