LSV: GRADSKA VLAST DA HITNO UVEDE RED U POSLOVANJE JKP PUT

19/11/2014 Off By

VESTI

Čemu uopšte služi JKP “Put” ako poslove prepušta podizvođačima i njih plaća, dok svoje radnike osposobljene i zaposlene da bi to radili – ostavlja bez posla i bez plata?

Biro za informisanje LSV

438-lead-LIGA socijaldemokrata Vojvodine poziva gradsku vlast da interveniše na sve raspoložive načine i hitno uvede red u JKP “Put” i njihovo poslovanje.
Ujedno očekujemo da se ispita na koji način je JKP “Put” na poslove rekonstrukcije Partizanske ulice uveo kao podizvođača preduzeće koje nema dovoljno opreme i ljudi pa angažuje ljude i tehniku istog tog JKP “Put”?!
Nakon toga, trebalo bi proveriti i ostale ugovore za angažovanje podizvođača na ostalim raskopanim ključnim tačkama širom grada. Čemu uopšte služi JKP “Put” ako poslove prepušta podizvođačima i njih plaća, dok svoje radnike osposobljene i zaposlene da bi to radili – ostavlja bez posla i bez plata?
Ponavljamo: Nije tačno da se mora otpuštati da bi „Put“ radio, nego radnike treba uposliti, a ni ovo aktuelno rukovodstvo to ne ume i svojom nesposobnošću ih je dovelo na sam rub egzistencije.
Prošli štrajk zaposlenih u JKP “Put” dogodio se u trenutku kada je bila raskopana raskrsnica kod Futoške pijace, a ovaj, najnoviji, samo četiri dana nakon demonstracije spremnosti zimske službe, kada su kamioni i mašine umesto da rade širom raskopanog grada, poređani da se nadležni pohvale pred medijima.
Dužnost javnokomunalnih preduzeća je da budu spremna za zimski period i brinu o gradu. To nije nešto čime bi trebalo da se hvale poređavši kamione, so i mehanizaciju.
A, ako zaista hoće da dokažu da su spremni da čiste gradske saobraćajnice tokom zime, neka javnosti pokažu da su im svi ti kamioni registrovani, da neki od njih nisu isključeni iz saobraćaja zbog ćelavih guma, da pokažu zalihe goriva veće od nekoliko stotina litara, zatim rezerve maziva i rezervnih delova. Ili, barem, novac određen za te namene.
Isto tako, treba da znaju da zimsku službu ne čine samo tehnika i mašine, nego i radnici koji njima treba da upravljaju. Deo njih je juče štrajkovao.<


VESTI

filozofski-SAOPŠTENJE SAMOORGANIZOVANOG STUDENTSKOG POKRETA 2014: BLOKADA SE NASTAVLJA

VESTI Uprkos svim neslaganjima, Samoorganizovani studentski pokret 2014 je i dalje spreman i voljan za saradnju.. Ponovo pozivamo

KINA_foto_Polaganje venca_1024x676BRATISLAV GAŠIĆ POČEO PETODNEVNU POSETU KINI

VESTI Ministri su razgovarali o aktuelnim političko-bezbednosnim pitanjima i potpisali Sporazum o vojnoj donaciji Narodne Republike Kine u

 

255x160_70829-Serz_Bramerc_prtscr STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA TUŽIOCEM BRAMERCOM

VESTI Ministar Stefanović istakao je posvećenost Ministarstva unutrašnjih poslova u ostvarivanju kontinuirane saradnje sa Međunarodnim sudom za gonjenje

NIKINCI KOD RUME: ODRŽANA SRPSKO RUSKA VOJNA VEŽBA10645294_1

VESTI U vezbi je učestvovalo 207 pripadnika vazdušno – desantnih snaga Ruske Federacije i 197 pripadnika Vojske Srbije,