SAOPŠTENJE SAMOORGANIZOVANOG STUDENTSKOG POKRETA 2014: BLOKADA SE NASTAVLJA

18/11/2014 Off By

VESTI

filozofski-

ZBOR studentkinja i studenata Filozofskog fakulteta još jednom je, velikom većinom, izglasao nastavak aktuelne blokade nastave. Zboru su prisustvovali i profesori, a, po prvi put, i nekoliko desetina studenata koji se blokadi protive. Nastavak blokade je izglasan sa 200 glasova ‘za’ i 80 ‘protiv’.
Samoorganizovani studentski pokret 2014 smatra da je ovo logičan sled događaja, i planira da nastavi da se bori za ostvarenje studentskih prava na sve legalne i legitimne načine. Zadovoljni smo odzivom kolega koje ne smatraju da je blokada adekvatan vid protesta. Verujemo da je to što su nakon diskusije neki od njih promenili stav samo još jedan pokazatelj činjenice da je kampanja manipulacije koju protiv studenata u protestu sprovodi Uprava Filozofskog fakulteta zasnovana na neistinama.
Uprkos svim neslaganjima, Samoorganizovani studentski pokret 2014 je i dalje spreman i voljan za saradnju.. Ponovo pozivamo Upravu na pregovore, kako bismo pokušali da zajedničkim snagama i na obostranu korist ovu borbu privedemo kraju. Pozivamo još jednom i predstavnike medija da dođu na Fakultet i svojim prisustvom učine protest transparentnim.<

VESTI

KINA_foto_Polaganje venca_1024x676BRATISLAV GAŠIĆ POČEO PETODNEVNU POSETU KINI

VESTI Ministri su razgovarali o aktuelnim političko-bezbednosnim pitanjima i potpisali Sporazum o vojnoj donaciji Narodne Republike Kine u

255x160_70829-Serz_Bramerc_prtscr STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA TUŽIOCEM BRAMERCOM

VESTI Ministar Stefanović istakao je posvećenost Ministarstva unutrašnjih poslova u ostvarivanju kontinuirane saradnje sa Međunarodnim sudom za gonjenje

NIKINCI KOD RUME: ODRŽANA SRPSKO RUSKA VOJNA VEŽBA10645294_1

VESTI U vezbi je učestvovalo 207 pripadnika vazdušno – desantnih snaga Ruske Federacije i 197 pripadnika Vojske Srbije,

unnamed13112FRMEĐUNARODNI DAN STUDENATA, 17. NOVEMBRA: KADA ĆE FAŠISTIČKI BATINAŠI BITI IZTVEDENI PRED LICE PRAVDE?

VESTI Protestnom akcijom studenti će ukazati na katastrofalne posledice primene Bolonjske deklaracije, koja za cilj ima da pretvori