Neobična izložba u galeriji Progres: Ne cenzurisane laži

Neobična izložba u galeriji Progres: Ne cenzurisane laži

18/07/2016 Off By

 

Napad se fokusirao na cenzuru i premijer i njegova vlada pretstavili su se kao cenzori koji ukidaju emisije, ruše portale, smenjuju novinare, zabranjuju tekstove.”, rekla je Vladanka Malović na otvaranju izložbe


 

pressRanka Čičak

VIŠE od 2.000 ljudi okupilo se večeras na otvaranju izložbe ”Ne cenzurisane laži” koja prikazuje 2.523 televizijskih i novinarskih napada na premijera Aleksandra Vučića, njegovu stranku, rodbinu i prijatelje.

Izložba je otvorena u galeriji Progres i tu će ostati do septembra kada će krenuti na put po gradovima Srbije. Pripremila ju je Služba za informisanje Srpske napredne stranke.

Rukovodilac ove Službe Vladanka Malović rekla je da je posle dvanaeset godišnje vladevine Demokratske stranke došlo do promene i pobede SNS. To su Demokrate i bliske im stranke teško podnele i krenule u diskriminaciju novoizabrane vlasti.

-Centralna meta napada postao je Aleksandar Vučić, rekla je Malovićeva:

Napad se fokusirao na cenzuru i premijer i njegova vlada pretstavili su se kao cenzori koji ukidaju emisije, ruše portale, smenjuju novinare, zabranjuju tekstove.”

-Pošto smo želeli na osnovu činjenica da se dođe do istine stavili smo na uvid javnosti tekstove koje pokazuju kako je izgledalo novinarstvo u Srbiji od 2014 do 2016. godine.

Profesor Dejan Vuksanović rekao je da i površni pregled na medije pokazuje da u Srbiji postoje različiti miljenici;

U osnovi napada na vlast je pogrešna upotreba slobode. Izvor kritika je uglavnom opsesila Aleksandrom Vučićem i SNS. Za destabilizaciju integriteta Aleksandra Vučića upotrebljavaju se različiti načini od napada na njegovu ličnost, napada na njegovu politiku i saradnike do napada na stranku. Svi se uspesi relativizuju a nedostatci preuveličavaju. Proizvode se hiper afere, od helikoptera do Savamale. U demokratiji postoje fabrikacije laži. Zato ko prihvati ulogu u političkom životu treba da prihvati i takav život. Ova izložba pokazuje da u Srbiji nema cenzure ni diktature.

Otvaranju nije prisustvovao Aleksandar Vučić, jer je na putu u Briselu, ali su tu bili rukovodioci SNS i političkog života Srbije.

Posle izložbe zamolili smo jednog od najčešće kritikovanih funkcionera, bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića da nam kaže kako se oseća u ulozi toliko kritikovanog čoveka.

– Ponosan sam što samsa šefom podelio 80 posto izložbe. Posle mene i Aleksandra Vučića najviše se napadaju Nebojša Stefanović, Siniša Mali i Andreja Vučić. ♦