U sredu Protest “Beograd NIJE MALI!” ispred Skupštine grada

U sredu Protest “Beograd NIJE MALI!” ispred Skupštine grada

11/07/2016 Off By

 

U sredu zahtevaćemo ostavke nadležnih: Siniše Malog, gradonačelnika Beograda, Nikole Nikodijevića, predsednika Skupštine grada Beograda, Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova RS, Vladimira Rebića, v.d. direktora Policije Srbije i Nikole Ristića, načelnika Komunalne policije Beograda


INICIJATIVA Ne da(vi)mo Beograd poziva građane da se po peti put okupe ispred Skupštine grada, u sredu (13. jula), u 18 časova.

Protest “Beograd NIJE MALI!” započećemo ispred Skupštine grada, a završiti na prvom mestu zločina – ispred Geozavoda. Na ovom mestu je potpisan po građane štetan ugovor o projektu “Beograd na vodi”. I odatle su krenuli sa propagandom i obmanjivanjem građana, a završili u nasilju!”, navodi se u saopštenju povodom najavljenog protesta Inicijative i dodaje:

Ne prihvatamo da policija pruža odstupnicu maskiranim nasilnicima koji ruše objekte i vezuju i maltretiraju građane. Ne prihvatamo da se nasilje sprovodi unutar zakona, ni mimo zakona. Ukoliko se ne suprotstavimo, maskirani nasilnici će nam pokazati sopstvena lica, ali i svoje celokupne hirovite i nasilničke potencijale. Ukoliko se ne suprotstavimo, nacionalna i gradska vlast će nastaviti sa otimanjem naših javnih površina i resursa, a novac za javno zdravstvo, obrazovanje i transport pretočiće u lukrativni poduhvat “Beograd na vodi”, kako bi njihovi ekonomski burazeri profitirali. Naš gubitak njima omogućava luksuz.

S toga u sredu zahtevamo ostavke nadležnih: Siniše Malog, gradonačelnika Beograda, Nikole Nikodijevića, predsednika Skupštine grada Beograda, Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova RS, Vladimira Rebića, v.d. direktora Policije Srbije i Nikole Ristića, načelnika Komunalne policije Beograda. To će biti prvi korak ka krivičnom procesuiranju organizatora, počinioca i saradnika u zločinu, i zaustavljanju ekonomskog i urbanističkog nasilja nad građanima.

Vidimo se u sredu u 18 časova! Čiji grad?”(Press Inicijative)♦