LSV: Utvrditi i odgovornost nadležnih za strahotu u Petrovaradinu

LSV: Utvrditi i odgovornost nadležnih za strahotu u Petrovaradinu

11/07/2016 Off By

 

Pored toga, neophodno je utvrditi da li postoji i odgovornost pre svega nadležnih inspekcija, ili komunalne policije. Tim pre, jer je pre tačno mesec dana, iz dvorišta kuće na Kamenjaru izjurio pas rase šarplaninac i teško povredio sedmogodišnju devojčicu i njenog oca


Član Predsedništva GO LSV Aleksandar Jovanović u pisanoj izjavi medijima navodi da je Odbor zahteva da se precizno utvrdi odgovornost svih nadležnih zbog toga što su dva pit bul terijera brutalno ubila čoveka u Petrovaradinu.To što je, prema prvim informacijama, vlasnik tih opasnih pasa van zemlje i što je u međuvremenu privedena njegova supruga, nije dovoljno. Ako se sam ne vrati i ne preda, vlasnik tih pit bulova može i mora biti izručen Srbiji.

Pored toga, neophodno je utvrditi da li postoji i odgovornost pre svega nadležnih inspekcija, ili komunalne policije. Tim pre, jer je pre tačno mesec dana, iz dvorišta kuće na Kamenjaru izjurio pas rase šarplaninac i teško povredio sedmogodišnju devojčicu i njenog oca.

Građanke i građani Novog Sada imaju pravo da znaju da li nadležne službe uopšte imaju evidenciju o opasnim psima, njihovim vlasnicima i uslovima u kojima ih čuvaju? Da li je moguće da te službe nisu imale pojma o tome da neko, u dvorištu ima dva opasna psa, kadra da ubiju čoveka?

Izuzetno je važno da hitno, pre nego što opet neki opasan pas izjuri na ulicu i strada neko dete, sve nadležne institucije saopšte da li i šta tačno preduzimaju da se ovakve strahote spreče?(Press LSV)♦