Viktorija Nuland razgovarala sa zvaničnicima Srbije

Viktorija Nuland razgovarala sa zvaničnicima Srbije

11/07/2016 Off By

 

Mislimo da možemo da privučemo još investitora u Srbiju, uradićemo sve da u okviru vladavine prava poboljšamo pravnu sigurnost i privučemo još investitora”, rekao je Vučić, ocenivši da su politički odnosi dve zemlje vrlo dobri i da mogu biti još bolji


Ranka Čičak

POMOĆNICA američkog državnog sekretara Viktorija Nuland koja boravi u Beogradu, danas, posle sastanka sa Ivicom Dačićem i Majom Gojković,razgovarala i sa premijerom vlade Aleksandrom Vučićem.

U izuzetno kratkom obraćanju novinarima Vučić je rekao da su on i Nulandova razgovarali o ekonomskim, političkim odonosima, i uvećanju američkih investitora u Srbiji.

Mislimo da možemo da privučemo još investitora u Srbiju, uradićemo sve da u okviru vladavine prava poboljšamo pravnu sigurnost i privučemo još investitora”, rekao je Vučić, ocenivši da su politički odnosi dve zemlje vrlo dobri i da mogu biti još bolji.

Nulandova je rekla da su SAD ponosne jer mogu da imaju Srbiju za partnera.

“Razumemo da Srbija ima dugotrajnu saradnju i da su njene veze s Rusijom čvrste i familijarne i kulturne i religijske… Ne vidimo kontradikciju u tome da Srbija ima dobre odnose i sa Rusijom i sa Sjedinjenim Državama. Nikad ne bismo ni pomislili da od partnera i saveznika tražimo da bira stranu”, poručila je Nuland odgovarajući na pitanje da li će SAD tražiti od Srbije da se distancira od Rusije.

Pomoćnica američkog državnog sekretara izjavila je i da SAD smatraju veoma važnim i nastavak dijaloga Beograda sa Prištinom. 

Na pitanje hoće li SAD tražiti da na kraju procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine Beograd prizna nezavisno Kosovo, pomoćnica ministra je istakla da se proces dijaloga odvija u dobrom pravcu. 

“Mi smo itekako snažni zagovornici dijaloga, vidimo da taj proces raste i poboljšava se, to je proces koji će da traje i mi smo itekako voljni da ga pospešimo i pomognemo”, rekla je Viktorija Nuland. 

Na današnjoj konferenciji u vili Bokeljka Viktrija Nuland je potvrdila informaciju da su dva zatvorenika iz Gvantanama prebačeni u Srbiju.

islamistiStejt department je ranijue sapštio da se radi o državljana Jemena, Mansura Ahmeda Sada el Dajfija i Tadžikistana, Omara Hamzajaviča Abdulajeva.♦