Kako da napravite sredstvo protiv bubašvaba i otarasite ih se zauvek

Kako da napravite sredstvo protiv bubašvaba i otarasite ih se zauvek

11/07/2016 Off By

 

Ko god muči muku s bubašvabama zna da mnogi preparati užasno smrde a imaju kratkotrajan efekat. Evo boljeg rešenja.

Priprema:

Uzmite 1 sirovo žumance, naspite u njega 30 – 50 gr borne kiseline u prahu (boraks ili acidi borici u prahu). Mešajte do stvaranja guste smese. Od ove smese napravite loptice prečnika oko 1 cm. Sačekajte da se osuše (oko sat vremena) i rasporedite ih po celoj kući na vidnim mestima i po ćoškovima. Posebnu pažnju poklonite kuhinji i kupatilu. Ne zaboravite da mesta treba da budu vidljiva, ne sa vaše tačke gledišta, već sa tačke gledišta bubašvaba: površine polica, regala, plakara, kuhinjskih elemenata i svega što se nalazi iznad vaših očiju.

Dejstvo:

Atraktivnu kuglicu zamaskiranu bornom kiselinom, bubašvaba neće osetiti, ali obavezno će joj prići iz radoznalosti, a efekat će biti razoran. Ispočetka će vam izgledati kako bubašvabe nije briga za vaše trikove, kako se mirno kreću po vašim lopticama i ne osećaju nikakvu nelagodnost. Ali, nakon 3-4 nedelje ćete svaki dan čistiti ogromnu količinu mrtvih bubašvaba a novih više neće biti. Ako se nakon 6 meseci pojave ponovo, moguće je da je neka ženka uspela da položi jaja i izlegle su se nove generacije. Metoda borbe je – ista.

Ovakve loptice su bezopasne za ljude i kućne ljubimce, zato ih možete bezbedno stavljati po kući ili stanu u kojem borave i mala deca, psi ili mačke. Ako ne pronađete bornu kiselinu u prahu, koristite 3 postotni rastvor borne kiseline, koji se prodaje u svakoj apoteci po izuzetno povoljnoj ceni. Jedno sirovo žumance pomešajte sa 100 ml borne kiseline i dodajte malo brašna i zamesite loptice.(Izvor: Uspešna žena)♦