DESET GRADOVA U UŽEM IZBORU ZA TITULU GRAD U FOKUSU

DESET GRADOVA U UŽEM IZBORU ZA TITULU GRAD U FOKUSU

08/07/2016 Off By

 

Od ukupno 27 pristiglih prijava jedinica lokalne samouprave, propozicije konkursa ispunilo je 14 kandidata za titulu Grad u fokusu. Nakon evaluacije, na užoj listi se našlo 10 jedinica lokalne samouprave: Kikinda, Novi Bečej, Pančevo, Zrenjanin, Šabac, Kučevo, Kragujevac, Užice, Kraljevo i Kruševac


STRUČNA komisija Ministarstva kulture i informisanja završila je predselekciju prijava pristiglih u okviru Konkursa Gradovi u fokusu 2016.

Od ukupno 27 pristiglih prijava jedinica lokalne samouprave, propozicije konkursa ispunilo je 14 kandidata za titulu Grad u fokusu. Nakon evaluacije, na užoj listi se našlo 10 jedinica lokalne samouprave: Kikinda, Novi Bečej, Pančevo, Zrenjanin, Šabac, Kučevo, Kragujevac, Užice, Kraljevo i Kruševac.

U periodu od 11 – 27. jula stručna komisija posetiće gradove koji su prošli predselekciju, kako bi se na terenu upoznala sa svim segmentima projekata, kapacitetima lokalnih samouprava, resursima za realizaciju projekta i – ukoliko je neophodno – sugerisala da se dopune prijave.

Na osnovu prikupljenih informacija, stručna komisija izvršiće selekciju i pozvati predstavnike jedinica lokalne samouprave koje su ušli u najuži izbor, da predstave svoje projekte u Beogradu, posle čega će komisija doneti konačnu odluku koje lokalne samouprave će poneti titulu Grad u fokusu.

Ministarstvo kulture i informisanja pokrenulo je 2016. godine program Gradovi u fokusu u cilju decentralizacije kulturnog života i jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u oblasti kulture.♦