ALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO MAJKLA SKOTA.

ALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO MAJKLA SKOTA.

07/07/2016 Off By

 

Premijer Vučić naglasio je opredeljenost da Vlada Srbije nastavi započete reforme i pokrene nove, sa željom da građani osete ekonomsku stabilnost i napredak


AMBASADOR SAD u Beogradu Majkl Skot čestitao je premijeru Aleksandru Vučiću na odluci Evropske unije da Srbiji otvori poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima, naglasivši da će rad na unapređenju vladavine prava imati značaj i za stvaranje boljih uslova za strane investitore.

Američki ambasador je takođe istakao značaj postojeće saradnje dveju zemalja i programa američke podrške srpskim institucijama u uvođenju viših standarda u toj oblasti, kao i u borbi protiv korupcije.

Premijer Vučić naglasio je opredeljenost da Vlada Srbije nastavi započete reforme i pokrene nove, sa željom da građani osete ekonomsku stabilnost i napredak.

Američki ambasador uručio je pismo savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, u kojem je zahvalila premijeru Srbije za ratifikaciju amandmana na Konvenciju o fizičkoj zaštiti nuklearnih materijala. Kako se kaže u pismu, zahvaljujući Srbiji i drugim zemaljama koje su ga podržale, amandman je stupio na snagu, šaljući jasnu poruku o važnosti nuklearne bezbednosti u svetu.

Dvojica sagovornika razmotrili su situaciju u regionu i naglasili značaj očuvanja regionalne stabilnosti kojoj Srbija želi da doprinese dobrim odnosima sa okruženjem.

Premijer Vučić i ambasador Skot razgovarali su i o značaju predstojeće posete pomoćnika američkog državnog sekretara Viktorije Nuland za bilateralne odnose Srbije i SAD.(Press Vlade)♦