NEMAČKI AMBASADOR DITMAN RAZGOVARAO SA VUČIĆEM

NEMAČKI AMBASADOR DITMAN RAZGOVARAO SA VUČIĆEM

07/07/2016 Off By

 

Premijer Vučić zahvalio je na podršci koju kancelarka Merkel i Nemačka pružaju Srbiji u procesu pregovora sa EU, istakavši da je posvećenost Nemačke stabilizaciji prilika i integracionim procesima na Zapadnom Balkanu, kao i jasnoj evropskoj perspektivi regiona, potvrđena upravo kroz podršku koju pruža Srbiji, kao i kroz iniciranje i aktivnu podršku Berlinskom procesu


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke Akselom Ditmanom, sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, samitu koji je, u okviru Berlinskog procesa održan u Parizu, migrantskoj krizi i situaciji u regionu.

Premijer Vučić zahvalio je na podršci koju kancelarka Merkel i Nemačka pružaju Srbiji u procesu pregovora sa EU, istakavši da je posvećenost Nemačke stabilizaciji prilika i integracionim procesima na Zapadnom Balkanu, kao i jasnoj evropskoj perspektivi regiona, potvrđena upravo kroz podršku koju pruža Srbiji, kao i kroz iniciranje i aktivnu podršku Berlinskom procesu.

Ambasador Ditman pozdravio je odluku država članica Evropske unije o otvaranju pregovaračkih poglavlja 23. i 24. sa Srbijom i naglasio da su na putu ka EU ta poglavlja važna za proces preobražaja države.

On je naglasio da je nužno da Srbija nastavi proces ekonomskih reformi, koje je srpska vlada uspešno započela, i istakao da treba sprovesti dodatne korake u domenu vladavine prava. Srbija je sa Evropskom unijom dogovorila veoma detaljan Akcioni plan koji sada treba sporvesti u delo, zaključili su premijer Vučić i ambasador Ditman. (Press Vlade)♦