SAOPŠTNJE ODBORNIČKIH GRUPA  VRAČAR SLOBOTNO I DJB: NEZAKONITO IMENOVANJE SEKRETARA SKUPŠTINE

SAOPŠTNJE ODBORNIČKIH GRUPA VRAČAR SLOBOTNO I DJB: NEZAKONITO IMENOVANJE SEKRETARA SKUPŠTINE

07/07/2016 Off By

 

Formiranje naprednjačke vlasti na Vračaru, uz pomoć preletača iz LDP, DSS i po jednog odbornika izbačenog iz Levice Srbije i Dveri, praćeno je ozbiljnim kršenjem zakona. Na nadležnim organima je da utvrde odgovornost i sankcionišu ovakvo postupanje


PREDSEDNIK Skupštine Vračara Mihajlo Grupković (LDP) falsifikovao je odluku Skupštine da bi Zoranu Lukiću (SNS) omogućio dupliranje funkcija i nezakonito imenovanje na mesto sekretara Skupštine. Odborničke grupe Dosta je bilo i Vračar slobodno obavestile su nadležne službe na Vračaru o Grupkovićevoj zloupotrebi službenog položaja.

Mihajlo Grupković je nezakonito potpisao odluku Skupštine opštine o saglasnosti da Lukić, uporedo sa obavljanjem javne funkcije člana Opštinske izborne komisije, bude imenovan i za sekretara Skupštine. Ovakvu odluku Skupština nikada nije donela, a nije čak ni raspravljala o njoj i Grupković je počinio očigledni falsifikat. Falsifikovana saglasnost poslata je Agenciji za borbu protiv korupcije koja treba da odobri dupliranje funkcija.

Formiranje naprednjačke vlasti na Vračaru, uz pomoć preletača iz LDP, DSS i po jednog odbornika izbačenog iz Levice Srbije i Dveri, praćeno je ozbiljnim kršenjem zakona. Na nadležnim organima je da utvrde odgovornost i sankcionišu ovakvo postupanje.

Za sutra je zakazana nova sednica Skupštine od koje su 22 odbornika danas zatražila da se izjasni o nemoralnom i nezakonitom postupanju predsednika Skupštine. Grupković je, da podsetimo, falsifikovao i odluku opštinske Komisije propise, upravu i administrativno-pravna pitanja kojom je sebi dodelio platu.

Zajedničko saopštenje odborničkih grupa Vračar slobodno i DJB.(Press DJB)♦