DOSTA JE BILO: CIRKUS NA SEDNICI ODBORA ZA KONTROLU SLUŽBI BEZBEDNOSTI

DOSTA JE BILO: CIRKUS NA SEDNICI ODBORA ZA KONTROLU SLUŽBI BEZBEDNOSTI

05/07/2016 Off By


Pokret Dosta je bilo se ograđuje od ovakvog degradiranja Skupštine. Nećemo u tome da učestvujemo i zato je Saša Radulović je napustio sednicu OdboraKONSTITUTIVNA sednica skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti danas je prekinuta zato što je predsedavajući Odbora, najstariji poslanik Vojislav Šešelj zloupotrebio prevelika ovlašćenja koja mu daje Poslovnik Skupštine i bez pravog razloga prekinuo sednicu.
Da sve bude još neozbiljnije postarala se vladajuća SNS većina koja je, kršeći Poslovnik, uprkos tome što je sednica prekinuta, nastavila da sedi u sali i nelegalno izabrala Igora Bečića (SNS) za predsednika Odbora. Šešelj je imao pravo, po Poslovniku, da prekine sednicu, mada je njegov motiv bio da napravi cirkus. Zatim je SNS od Šešeljevog cirkusa napravio još veći cirkus.
Pokret Dosta je bilo se ograđuje od ovakvog degradiranja Skupštine. Nećemo u tome da učestvujemo i zato je Saša Radulović je napustio sednicu Odbora.
Poslovnik Skupštine daje prevelika ovlašćenja predsedniku Skupštine, kao i predsednicima skupštinskih odbora i oni ih redovno zloupotrebljavaju. U istoj “moćnoj” poziciji nalaze se i predsedavajući sednicama i Šešelj je danas samo iskopirao način na koji se Maja Gojković redovno ponaša.

Saša Radulović se na sednici Odbora založio za promenu skupštinskog Poslovnika. Takođe, bio je protiv izbora Igora Bečića za predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti jer njegova biografija i plan rada nisu dostavljeni članovima Odbora pre sednice, ali i zato što se iz naknadno dostavljene biografije Igora Bečića vidi da nema kvalifikacije da obavlja ovaj posao.(Press DJB) ♦