VUČIĆ ZA BILD AM ZONTAG: STARI SUKOBI BI MOGLI DA SE PONOVO OTVORE

VUČIĆ ZA BILD AM ZONTAG: STARI SUKOBI BI MOGLI DA SE PONOVO OTVORE

03/07/2016 Off By

 

Odgovarajući na pitanje da li predsednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu u EU, Vučić je rekao da ne zna ništa o Putinu, ali da zna da pojedine sprske stranke otvoreno pozivaju na to


PREMIJER Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je “veoma zabrinut” da bi raspoloženje u Srbiji moglo da se okrene protiv EU i da odluke, poput onih u vezi sa otvaranjem pregovaračkih poglavlja, podstiču nacionalističke snage u zemlji.

“Odluke poput onih o otvaranju pregovaračkih poglavlja podstiču nacionalističke snage u zemlji, naročito jer smo imali bolje rezultate od ostalih u prethodnim fazama”, rekao je Vučić za njemački list Bild am zontag.

On je naveo da Srbija neće održati referendum o tome da li će se pridružiti EU, bez obzira koliko postoji inicijativa za to.

Odgovarajući na pitanje da li predsednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu u EU, Vučić je rekao da ne zna ništa o Putinu, ali da zna da pojedine sprske stranke otvoreno pozivaju na to.

Vučić kaže da je pre održavanja nedavnih parlamentarnih izbora u Srbiji jasno rekao da je njegov cilj pridruživanje EU.

“Pobedili smo osvojivši apsolutnu većinu. Učinićemo sve što možemo da sada postignemo taj cilj. Ako bismo napustili taj put, Srbija bi završila krećući se u pogrešnom pravcu”, rekao je Vučić. On je istakao da je bilo je dosta “glupih i opasnih” ideja u Srbiji i ocijenio da, ukoliko bi došlo do krize u ovoj državi, to dovelo do krize u cijelom regionu.

“Stari sukobi bi mogli ponovo da se otvore”, upozorio je Vučić.(Agencije)♦