Uručene nagrade pobednicima konkursa NBS „Aleksa Spasić“

Uručene nagrade pobednicima konkursa NBS „Aleksa Spasić“

01/07/2016 Off By

 

Na nagradni konkurs koji je ustanovljen u čast prvog guvernera Narodne banke Srbije Alekse Spasića, a koji je bio raspisan do 30. aprila, stigao je veliki broj radova


GUVERNERKA NBS Jorgovanka Tabaković danas je u Narodnoj banci Srbije svečano uručila nagrade pobednicima konkursa za najbolje naučno istraživačke radove iz oblasti monetarne ekonomije, supervizije finansijskih institucija i finansijske stabilnosti „Aleksa Spasić“.

Prvo mesto na konkursu i novčanu nagradu u iznosu od 250.000 dinara osvojila je Ivana Rajković za rad „Monetarna politika i politika deviznog kursa u evroizovanoj ekonomiji“. Drugu nagradu u iznosu od 150.000 dinara dobila je Nataša Đorović za rad „Ocena krive prinosa i dinamike kamatnih stopa u Srbiji“, dok su treće mesto i novčana nagrada, u iznosu od 100.000 dinara pripali Emi Marinković za rad „Uticaj deviznog kursa na uvoz i izvoz u datom roku u Republici Srbiji“.

Odluku o najboljim radovima donela je komisija koju su, pored guvernerke dr Jorgovanke Tabaković, činili prof. dr Branko Urošević kao predsednik komisije, prof. dr Nebojša Savić, prof. dr Boško Živković, prof. dr Kosta Josifidis, prof. dr Goran Pitić i dr Milan Nedeljković.

Na nagradni konkurs koji je ustanovljen u čast prvog guvernera Narodne banke Srbije Alekse Spasića, a koji je bio raspisan do 30. aprila, stigao je veliki broj radova. Pravo učešća na konkursu imali su državljani Republike Srbije s prebivalištem na teritoriji Republike Srbije koji su u trenutku podnošenja prijave imali manje od 40 godina života. Kriterijumi za dodelu nagrada bili su da rad ima karakter originalnog naučno istraživačkog rada iz pomenutih oblasti, kao i da nije prethodno objavljen u naučnim ili stručnim publikacijama.♦