Saopštenje povodom današnje akcije Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

Saopštenje povodom današnje akcije Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

01/07/2016 Off By

 

Nasilnički manir komunalne policije odveo je juče u smrt osobu sa srčanim poteškoćama, koja je spajala kraj sa krajem prodajući lubenice


DANAS smo, kao simbolički čin protiv nasilja predstavnika vlasti i njihovih odreda, ostavili lubenice ispred sedišta komunalne policije u Beogradu.

Niko od komunalnih policajaca nije izašao iz zgrade, očigledno shvatajući sopstvenu odgovornost i potrebu da se s njom suoče.
Nasilnički manir komunalne policije odveo je juče u smrt osobu sa srčanim poteškoćama, koja je spajala kraj sa krajem prodajući lubenice.

Ovo je samo poslednja epizoda u njihovom šestogodišnjem postojanju, koje je obeleženo isključivo bahatim ponašanjem, prekoračenjem ovlašćenja i maltretiranjem najnemoćnijih. Javna služba kojoj je jedina funkcija da naplaćuje kazne onima koji na ulici prodaju šta mogu kako bi preživeli ili se švercuju jer nemaju da plate kartu – ni ne treba da postoji!

Načelnik Komunalne policije, Nikola Ristić, pre 5 meseci odbio je da podnese ostavku iako je to zatražio Zaštitnik građana. U odbijanju da preuzme odgovornost tada ga je podržao “gradonačelnik” Siniša Mali. Pre 2 meseca, načelnik je lagao da građani nisu zvali Komunalnu policiju u noći kada je vrh vlasti organizovao rušenje u Savamali.(Press Inicijative)♦