LSV će aktivno učestvovati u vlasti Novog Sada

LSV će aktivno učestvovati u vlasti Novog Sada

22/06/2016 Off By

 

Nemamo pravo da dopuštamo da život prolazi i da sedimo i gledamo kako Novi Sad propušta svoje prilike. Novi Sad je izgubio previše vremena i naneto mu je previše štete sa opskurnim likovima iz nekoliko interesnih grupacija koji su “vežbali” na našem gradu, navodi se u saopštenju LSV


GRADSKI odbor LSV Novi Sad sinoć je odlučio da prihvati poziv za učešće u gradskoj vlasti.

Sednici Gradskog odbora prethodila je analiza predloženog programa razvoja Novog Sada, pri čemu je zaključeno da se on u velikoj meri poklapa sa našim planom, vizijom i prioritetima u razvoju grada.

Gradski odbor LSV će aktivno učestvovati u gradskoj vlasti kako bi maksimalno unapredio život građanki i građana, što je i normalan cilj svake stranke, naročito na lokalnom nivou.

Novom Sadu su neophodni veliki događaji, velika kapitalna ulaganja, krupni rezovi, reorganizacije i infrasrukturni projekti.

Nemamo pravo da dopuštamo da život prolazi i da sedimo i gledamo kako Novi Sad propušta svoje prilike. Novi Sad je izgubio previše vremena i naneto mu je previše štete sa opskurnim likovima iz nekoliko interesnih grupacija koji su “vežbali” na našem gradu.

Za razliku od njih, LSV ima ljude i znanje da doprinesu razvoju grada. Liga nema nameru da dozvoli da Novi Sad gubi vreme, tako što će sedeti u nečinjenju.

Zato je odluka o učešću u lokalnoj vlasti u Novom Sadu sinoć doneta potpuno svesno i pod punom odgovornošću prema biračima, i prema putu i nepromenjenom cilju kojim se LSV kreće već 26 godina. Zato odluka Gradskog odbora LSV nema nikakve veze sa brojem preduzeća ili mesta koji se Ligi nude, već sa odgovornošću koju je spremna da preuzme.

Prilikom formiranja pokrajinske vlade, LSV je dokazala da nije spremna na ustupke u borbi za punu autonomiju Vojvodine. Ulazak u lokalnu vlast i borba za bolji, opremljeniji i uređeniji Novi Sad, neizostavan je deo ukupne borbe i za bolji život u AP Vojvodini i njenu punu autonomiju. (Press LSV)♦