I pisci podržavaju Inicijativu Ne da(vi)mo Beograd

I pisci podržavaju Inicijativu Ne da(vi)mo Beograd

22/06/2016 Off By

 

Neki od autora koji su zastupljeni u zbirci „Čiji grad?!“ su: Milena Marković, Marko Pogačar, Vladimir Pištalo, Marko Tomaš, Srđan Valjarević, Vladimir Arsenijević, Zvonko Karanović, Jelena Lengold, Slavoljub Stanković i drugi


NE DA(VI)MO Beograd od nedavno dobio je i podršku velikog broja pisaca i spisateljica u vidu zbirke „Čiji grad?!“ u izdanju Kontrast izdavaštva iz Beograda.

pesniciUčestvovanjem u ovoj pesničkoj peticiji sa po jednom pesmom ili proznim fragmentom, 42 autora i autorki se pridružuju zahtevima za grad po meri ljudi, a ne uskih interesa pojedinaca. Neki od autora koji su zastupljeni u zbirci su: Milena Marković, Marko Pogačar, Vladimir Pištalo, Marko Tomaš, Srđan Valjarević, Vladimir Arsenijević, Zvonko Karanović, Jelena Lengold, Slavoljub Stanković i drugi.

Celokupan prihod od prodaje ove knjige biće doniran Inicijativi sa ciljem rasta organizacije i organizovanja novih protestnih šetnji. Po ceni od 500 dinara, zbirka se može naći u prodaji u knjižarama Beopolis, Dereta, Zepter, Apropo, kao i na ovogodišnjem izdanju regionalnog književnog festivala Krokodil koji počinje u petak 24. juna u 20 časova ispred Muzeja istorije Jugoslavije.

Zbirku je takođe moguće kupiti i preko sajta Kontrast izdavaštva na linku http://kontrastizdavastvo.rs/proizvod/ciji-grad-knjizevni-protest/

Novi protest je zakazan za subotu 25. juna u 18 časova ispred Skupštine grada Beograda.(Press Inicijative)♦