Dodik: autonomija RS važnija od EU

Dodik: autonomija RS važnija od EU

14/06/2016 Off By

 

Dodik je rekao delegaciji grupe Naprednog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, da je ovo posebno značajno za mehanizam koordinacije i podsetio evropske parlamentarce na način na koji je usvojen, zbog čega ni do danas nije postignut dogovor


PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Srpska opredijeljena za evropske integracije.

Dodik je, u razgovoru sa članovima delegacije grupe Naprednog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu koju je predvodio predsednik Đani Pitela, naglasio da Srpska u evropskim integracijama želi da bude vidljiva i da bi taj proces trebalo da poštuje ustavnu strukturu BiH.

On je naveo da je ovo posebno značajno za mehanizam koordinacije i podsetio evropske parlamentarce na način na koji je usvojen, zbog čega ni do danas nije postignut dogovor.

“Želimo da i u mehanizam koordinacije ugradimo najbolja evropska rešenja, onako kako su to rešile i ostale decentralizovane države EU”, rekao je Dodik.

Napomenuo je da, iako je EU opredeljenje Republike Srpske, za evropski put Srpska nije spremna da žrtvuje svoju autonomiju, nego je na tom putu mora učvrstiti, navodi se u saopštenju.(Agencije)♦