Kolarac Take Over program -14. juna

Kolarac Take Over program -14. juna

11/06/2016 Off By

Ciklus filmskih projekcija i razgovora ,,Priče na rez“ objedinjuju na jednom mestu radove sadašnjih profesora filmskih smerova iz perioda njihovih studija i radove njihovih sadašnjih ili nekadašnjih studenata. Kroz različite perspektive biće postavljena neka od osnovnih pitanja problema stvaranja, traganja za idejom i konačnom realizacijom te ideje


KOLARAC Take Over koji će se održati u utorak 14. juna sa početkom u 18 časova je višegodišnji međunarodni projekat, podržan kroz program Kreativna Evropa, koji za cilj ima razvoj publike i novih programa u okviru organizacija i institucija kulture.

U maju prošle godine, formiran je Savet mladih, čiji članovi prethodnih meseci rade na promišljanju i kreiranju sadržaja koji će biti prostor za susret sa vršnjacima sličnih interesovanja.

Ciklus filmskih projekcija i razgovora ,,Priče na rez“ objedinjuju na jednom mestu radove sadašnjih profesora filmskih smerova iz perioda njihovih studija i radove njihovih sadašnjih ili nekadašnjih studenata. Kroz različite perspektive biće postavljena neka od osnovnih pitanja problema stvaranja, traganja za idejom i konačnom realizacijom te ideje.

Projekcije i razgovor sa gostima zakazani su za utorak 14. jun sa početkom u 18 časova u okviru Art bioskopa na Kolarcu u sali Josif Pančić. Tada će biti prikazan studentski film ,,Balerina“ profesorke montaže na Fakultetu dramskih umetnosti, Snežane Ivanović.

Pored tog filma, posetioci će imati prilike da vide i vežbe sa prve godine montaže Francusti žurnal, Branimira Živkovića i Radni proces Nataše Pantić, kao i ispitne filmove sa treće godine montaže, (,,BritvaRajka Ristanovića i ,,Nebitno, nije važnoStefana Veličkovića) Biće prikazan i film ,,Soba smrtiNemanje Ćeranića.

Nakon projekcija, autori će učestvovati u otvorenom razgovoru sa publikom. Moderator razgovora je članica saveta mladih Nina Džuver. Ovaj ciklus organizuje Savet mladih Kolarca u okviru projekta Take over.(Press Kolarac Take over)♦