General JNA Milan Aksentijević, zbog Karadžića, tuži RTV Slovenije (video⇒)

General JNA Milan Aksentijević, zbog Karadžića, tuži RTV Slovenije (video⇒)

11/06/2016 Off By

 

Slovenački nacionalni servis objavio je nedavno, povodom izricanja presude Radovanu Karadžiću pred Haškim sudom dokumentarni film “Tajni planovi Radovana Karadžića” u kojem se u jednom kratkom kadru uz tadašnjeg vođu bosanskih Srba pojavljuje i Aksentijević u uniformi bivše jugoslavenske vojske


PENZIONISANI general nekadašnje JNA Milan Aksentijević tužio je slovenačku RTV zbog emitovanja dokumentarnog filma u kojemu se u jednom kadru on pojavljuje u društvu Radovana Karadžića, objavili su slovenački mediji.

Do rata u Sloveniji u junu 1991. Aksentijević je bio po čin pukovnik i predstavnik JNA u tadašnjoj slovenačkoj skupštini, ali ga je nakon izbijanja rata u Hrvatskoj beogradski generalštab prebacio u Hrvatsku, a kasnije je unapređen u čin generala. Danas Aksentijević s porodicom živi u Sloveniji i ne pojavljuje se u javnosti.

Slovenački nacionalni servis objavio je nedavno, povodom izricanja presude Radovanu Karadžiću pred Haškim sudom dokumentarni film “Tajni planovi Radovana Karadžića” u kojem se u jednom kratkom kadru uz tadašnjeg vođu bosanskih Srba pojavljuje i Aksentijević u uniformi bivše jugoslavenske vojske, što je Aksentijevića smetalo, pa je od televizije zahtevao pojašnjenje, odnosno demanti u skladu sa zakonom o medijima.

Televizija je zahtjev odbila jer Aksentijević u filmu nije bio spomenut imenom, na što je ovaj glavnu urednicu televizije i urednicu informativnog programa tužio sudu. U zahtjevu za nanesenu štetu zatražio 4 hiljada evra kompenzacije, (“Požar report”).♦