Makedonija: Predsednik Makedonije poništio odluku o aboliciji funkcionera

Makedonija: Predsednik Makedonije poništio odluku o aboliciji funkcionera

06/06/2016 Off By

U saopštenju predsednika Makedonije navodi se da su građani u poslednjih 10 dana bili svedoci različitih interpretacija odluke o delimičnom povlačenju abolicije, što je, ocenjeno je, polarizovalo političku scenu i doprinelo sticanju sitnih dnevno političkih poena


PREDSJEDNIK Makedonije Đorge Ivanov odlučio je da poništi odluku o aboliciji svih 56 državnih i partijskih funkcionera umešanih u aferu “Prisluškivanje”, koju je doneo 12. aprila.

Pod pritiskom građanskih protesta i međunarodne zajednice, Ivanov je 28. maja povukao odluku o aboliciji za 22 od 56 državnih i partijskih funkcionera umešanih u pomenutu aferu.

U saopštenju predsednika Makedonije navodi se da su građani u poslednjih 10 dana bili svedoci različitih interpretacija odluke o delimičnom povlačenju abolicije, što je, ocenjeno je, polarizovalo političku scenu i doprinelo sticanju sitnih dnevno političkih poena.

Ivanov je uveren da će ova njegova odluka doprineti nacionalnom pomirenju i ponuditi izlaz iz političke krize u kojoj se Makedonija nalazi gotovo godinu dana.(Agencije)♦