Prekinuta Konstitutivna sednica Skupštine Srbije

Prekinuta Konstitutivna sednica Skupštine Srbije

03/06/2016 Off By

Iz redova SNS se moglo čuti da je prekid sednice „skandal“ i „sramota“, dok je Maja Gojković izjavila da Dragoljub Mićunović nije imao nikakvu osnovu da prekine sednicu


Ranka Čičak

PREDSEDAVAJUĆI Dragoljub Mićunović prekinuo je u 20 časova konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije i njen nastavak zakazao za ponedeljak, 6. juna.

U skupštini su posle toga ostali “iznenađeni” poslanici SNS i SPS. Potpredsednica naprednjaka Marija Obradović nakonferenciji za medije rekla je

da se radi o najsramotnijem i najbezobraznijem načinu predsedavanja.

Komentarišući predsedavanje Dragoljuba Mićunovića Obradovičeva je rekla i da se do sada nikada nije dogodilo da neko na taj način zloupotrebljava funkciju, koja je počasna i da nije reč o realnoj moći.

Mićunović je,na odvojenoj konferenciji za medije, izjavio da je sednica počela u 10 sati, da su na spisku još 33 prijavljena govornika i da, pošto neki od njih mogu da dugo govore po Poslovniku, prekida sednicu, koja će biti nastavljena u ponedeljak.

Poslanici vladajuće većine su negodovali zbog toga. Jedni kažu da je to sve po pravilima, dok su drugi čak govorili i o “državnom udaru”.

Iz njihovih redova se moglo čuti da je prekid sednice „skandal“ i „sramota“, dok je Maja Gojković izjavila da Dragoljub Mićunović nije imao nikakvu osnovu da prekine sednicu.

Marija Obradović je navela da je opozicija videla da je istrošila vreme i da mlade snage snage SNS-a neće da ćute. Ukazala je i da su naprednjaci imali i veliku podršku drugih poslaničkih grupa i poručila da nije bilo razloga se prekine diskusija.

Parlament je ranije tokom dana konstituisan potvrđivanjem 250 mandata, a poslanici su oko 14 sati započeli raspravu o izboru predsednika parlamenta.

Za tu funkciju je predložena Maja Gojković (SNS).U nastavku sednice još jei izbor potpredsednika parlamenta, imenovanje generalnog sekretara i formiranje skupštinskih radnih tela.♦