Iženjerski događaj godine u Beogradu:srpski studenti ušli u finale EBEC takmičenja

Iženjerski događaj godine u Beogradu:srpski studenti ušli u finale EBEC takmičenja

01/06/2016 Off By

 

Srbiju će na najvećem studentskom evropskom inženjerskom takmičenju predstavljati čak dva tima! Mladi inženjeri širom Evrope uskoro kreću put srpske prestonice, koja je ovogodišnji domaćin EBEC takmičenja


FINALE evropskog inženjerskog takmičenja EBEC održaće se od 1. do 10. avgusta u Beogradu. Među više od 6500 studenata inženjerskih struka, 120 najboljih koji su prošli selekciju predstaviće neke od najprestižnijih evropskih univerziteta u nadmetanju za titulu najboljih evropskih inženjera.

Organizatori ovogodišnjeg finala, Udruženje studenata tehnike Evrope ─ BEST Beograd, posebno su ponosni na činjenicu da su na regionalnoj rundi „EBEC Balkan” u Podgorici takmičari sa Univerziteta u Beogradu zauzeli prvo mesto u obe kategorije, tim „Eksperti” u Studiji slučaja i tim „ETA” u Timskom dizajnu.

-Velika nam je čast što smo imali priliku da pretstavljamo Beograd na balkanskoj rundi takmičenja i pravo je zadovoljstvo vratiti se kući kao pobednik u zaista jakoj konkurenciji i sa osvojenom kartom za finalno evropsko takmičenje. Nadamo se da ćemo se za vreme finala pokazati kao dobri domaćini, da ćemo uživati na samom takmičenju, upoznati najbolje mlade inženjere ostatka evrope i pobediti ih! – poručuju Miloš, Veljko, Mihailo i Aleksandar, članovi tima ETA, studenti Mašinskog fakulteta.

Naši predstavnici u kategoriji Studija slučaja, studenti Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog fakuleta i Građevinskog fakulteta, Milica, Stefan, Vladimir i Valerija su optimistični i polažu nadu da će im, pored znanja i veština, i ime koje su odabrali doprineti u dostizanju titule najboljih: ,,Nomen est omen – Ime je znamenje, a mi smo Eksperti i to ćemo i dokazati”.

Doprinos ovog događaja inženjerstvu i inženjerima u Srbiji prepoznale su mnogobrojne institucije, a bitan doprinos takmičenju će dati i kompanije koje daju punu podršku projektu sa ciljem da stupe u kontakt sa najperspektivnijim mladim stručnjacima.

Učesnici EBEC finala će, pored mogućnosti da dokažu svoje znanje i inovativnost, upoznati pokrovitelje takmičenja ─ predstavnike vodećih svetskih kompanija, saznati vise o njihovim studentskim programima i tako doći do prilike za zaposlenje, što je zaista ogroman karijerni odskok”, ističe Tamara Kovačević, koordinator za odnose sa kompanijama EBEC Finala.

Udruženje studenata tehnike Evrope ─ BEST Beograd je nevladina, neprofitna i apolitična studentska organizacija. BEST (eng. Board of European Students of Technology) okuplja studente-volontere tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta na 95 univerziteta u 33 zemlje širom Evrope. BEST Beograd je kroz svoje aktvnosti omogućio da više od 1200 studenata Univerziteta u Beogradu poseti akademske seminare, inženjerska takmičenja i kulturne razmene širom Evrope, kao i da više od 1500 evropskih studenata upozna Beograd.(Press MC)♦