Beograd: Prvi Regionalni molitveni doručak

Beograd: Prvi Regionalni molitveni doručak

28/05/2016 Off By

Tema ovog susreta je Ljubi bližnjeg svog.To je pokušaj Srbije za regionalno pomirenje i poboljšanje odnosa među državama u svetu


Ranka Čičak

REGIONALNI molitveni doručak okupio je jutros u Beogradu više od 200 gostiju iz sveta i regiona. Među gostima bili su i predstavnici američkog Kongresa i nemačkog Bundestaga, zatim parlamentarci iz Austrije i svih zemalja Balkana.

Tema ovog susreta je Ljubi bližnjeg svog.To je pokušaj Srbije za regionalno pomirenje i poboljšanje odnosa među državama u svetu.

Aderhold Robert iz Kongresa SAD rekao je da je u Vašingtonu ovakav doručak održan u februaru ove godine i da je cilj ovakvih skupova razgovor o svemu zajedničkom.

Aleksandar Vulin kaže da je politika Vlade Srbije da naš region postane primer dobre saradnje:

-Mi u Srbiji smo primer kako politička stabilnost donosi i privrednu.Učinimo sve da Balkan bude deo Evrope i sveta u kome se ljudi razumeju.Današnji skup je posvećen miru i pokazuje lepo lice Srbije, onakvo kakvo ono zaista jeste.

Fatmir Mediju, poslanik Skupštine Albanije smatra da nije važno ko je koje vere:

-Ovde menjanje religije nije svrha.Želimo da okupimo sve religije i sve parlamente i da radimo zajedno.Nema prosperiteta bez ljubavi. Mi na Balkanu pokušali smo i da se napadamo i optužujemo, ali to nam nije donelo koristi.Imamo zajedničku istoriju i zajedničku budućnost i jedini nam je put da radimo zajedno.♦