Izborna skupština SNS: snaga nije u funkcionerima već u narodu

Izborna skupština SNS: snaga nije u funkcionerima već u narodu

28/05/2016 Off By

 

Nama treba nova bitka za svaki dalji napredak.Pobedili smo na izborima i Srbija je postala naša obaveza.Ali, za postizanje velikih stvari potrebno je i da se sanja


Ranka Čičak

ZA MENE je čast da već po treći put izlazim na Skupštinu SNS i budem izabran” – rekao je Aleksandar Vučić članovima svoje stranke, koji su ga pozdravljali na nogama dugotrajnim aplauzima u prepunoj sali Sava centra.

-Dati ću sve od sebe da opravdam vaše poverenje. Neprijatelji su napravili zlikovce od moje porodice, a nikakav kriminal nisu uspeli da nađu. Ja sam bio i ostaću pošten i ni dinara mi ne btreba. Oni koji su nam pričali da bez partija nema demokratije, čim su se dokopali vlasti, doveli su u tu vlast svoje rođake, šurnaje i kumove. Za mene bi najveći poraz bio da SNS postane ista partija kao i DS posle svoje pobede. Neću to da dozvolim. Dobili smo milion i 820 hiljada glasova na izborima i teško ćemo takav uspeh ponoviti. Građani znaju da ćemo da poštujemo donesene odluke i da smo sačuvali obraz i ponos Srbije. SNS ne sme da ima sudbinu drugih stranaka kada se dočepaju vlasti i upuste u mržnju i ogovaranja.


Prve izjave mladih snaga SNS

NOVI potpredsednici Srpske napredne stranke dali su svoje prve izjave novinarima .

Milenko Jovanov se zahvalio na poverenju i obećao da će nastaviti da se trudi za napredak stranke.

Miloš Vučević najavio je jači stranački rad na terenu i nije znao da kaže hoće li ostati gradonačelnik Novog Sada.

Marija Obradović svoj izbor tumači kao politiku Vučića da se da podrška ženama u Srbiji. Pitali su je kakva će biti kontrola lokalnih rukovodilaca, a ona je rekla da će biti savetodavna.

Na pitanje N1 da li je zanima šta se radilo u Savamali, odgovorila je da će se sve odgovoriti u budućem parlamentu

Marko Đurić oceno je ove izbore kao istorijski iskorak. U trenutku kada je osvojila najveći broj glasova, SNS je smogla snage za ovakve promene u korist mladih kadrova:

-Oni koji nas kritikuju, kada su bili pobednici uveli su samo jednu promenu-promenu sopstvenog imovnog stanja.


Najveći aplauz predsednik je dobio kada je rekao:

-Nije snaga u Aleksandru Vučiću i funkcionerima, već u narodu koji je podržao njihovu ideju. Hrabro ste se borili na izborima.Većina od vas nije dobila ništa. Dobili su oni koji sede u prvim redovima. A sada je teže njima da aplaudiraju nego onima koji stoje, a ništa nisu dobili.

Obećao je da će sastaviti vladu sam i da ona neće izražavati bilo čije interese, osim interesa Srbije:

-Naš cilj je Evropa. Ali ne mislim samo na članstvo u EU, veći na potrebu da se menjamo, da budemo vredniji i tolerantniji.

Najviše primedbi ima na lokalne rukovodioce, koji su pobedu svoje partije pretvorili u svoju ličnu vlast i bogatstvo:

– Poznajem bar 4 lokalne samouprave, naše ljude, koji su posle izbora ušli u koaliciju s drugim partijama.Pokazali su da im do stranke nije stalo. Uradili su to radi svojih interesa. A upravo te 4 opštine još nisu poslale plan razvoja.Takvo ponašanje građani odmah prepoznaju. Zato, kao predsednik Vlade idem da po sedam dana budem u svakom oštinskom centru i direktno od građana čujem šta se dešava. Nama treba nova bitka za svaki dalji napredak.Pobedili smo na izborima i Srbija je postala naša obaveza.Ali, za postizanje velikih stvari potrebno je i da se sanja. Mi ćemo sledeće godine imati najveći rast u Evropi. Zamislite, jedna mala Srbija koja se najbrže razvija.To za obične ljude znači bolji standard, bolnice, škole. Bio sam ponosan što sam otvarao toalete. Nazvali su me premijerom za toalete. Ponovo ću biti premijer za toalete. Za razliku od onih koji sanjaju o prijemima, telohraniteljima, balovima, ja sanjam o čistim toaletima u školama i bolnicama. Oni koji kritikuju i lažu, sami ništa nisu uradili dok su bili na vlasti.Oni nama govore o diktaturi i medijskim slobodama.Govore da smo menjali urednike u javnim servisima.Nismo smenili ni jednog novinara, a kamoli urednika.Ostale su sve iste emisije koje nas kritikuju. A ja kažem- neka. Govorite vi, a mi ćemo radom da vas pobeđujemo♦