Izborna skupština SNS: Vučić ponovo predsednik stranke

Izborna skupština SNS: Vučić ponovo predsednik stranke

28/05/2016 Off By

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je pre početka Izborne skupštine stranke da će za potpredsednike SNS-a predložiti četiri kandidata. Za potpredsednike su predloženi dosadašnji poslanik u Skupštini Vojvodine Milenko Jovanov, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dosadašnja poslanica u Skupštini Srbije Marija Obradović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić


SKUPŠTINA SNS jednoglasno je izabrala Aleksandra Vučića za predsednika stranke. Izbornoj skupštini, koja bira novo rukovodstvo, prisustvuje 3.862 delegata, od ukupno 4.000.

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je pre početka Izborne skupštine stranke da će za potpredsednike SNS-a predložiti četiri kandidata. Za potpredsednike su predloženi dosadašnji poslanik u Skupštini Vojvodine Milenko Jovanov, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dosadašnja poslanica u Skupštini Srbije Marija Obradović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Za predsednika Izvršnog odbora SNS Vučić će predložiti Darka Glišića iz Uba, a novi član Glavnog odbora trebalo bi da postane automobilista Dušan Borković.

Vučić je na izbornoj skupštini SNS-a naveo da je reč o podmlađivanju i osvežavanju stranke. Od stranačke skupštine Vučić je zatražio da ovlasti Predsedništvo da pregovara o eventualnim koalicijama na republičkom i pokrajinskom nivou, iako, kako je napomenuo, naprednjacima koalicija nije neophodne za formiranje vlasti.

Izbornoj skupštini SNS-a prisustvuju 3.862 delegata koji će izabrati novo stranačko rukovodstvo. Pošto je Vučić podneo izvještaj o radu stranke sednica je zatvorena za javnost.♦