Udruženje Kreativna fabrika raspisalo konkurs za izlaganje umnetničkih radova na temu “To je stvaran svet oko nas”

Udruženje Kreativna fabrika raspisalo konkurs za izlaganje umnetničkih radova na temu “To je stvaran svet oko nas”

25/05/2016 Off By

 

Fotografije radova i kratak opis poslati do 3. juna 2016. Na email: [email protected]


TO JE STVARAN svet oko nas”je autorski koncept Ane Marinović dipl. grafičara, nastao u okviru udruženja Kreativna fabrika.

Svako od nas živi svoju realnost. Večito je pitanje šta je to stvaran svet oko nas?

Šta je po tebi stvaran svet oko nas i koliko se on razlikuje od stvarnog sveta u tebi?

Neko će reći da je svet čaroban i lep, dok će drugi reći da samo čekaju da prođe…

Kolektivne nesreće svi doživljavamo na isti način tragično i samo čekamo da se završe i prođu , ali koliko tvoja sreća može uticati na svet oko svih nas, šta ti možeš učiniti po pitanju lepše slike stvarnosti kako sebi, tako i svima nama?

Naš zadatak kao umetnika je da pokušamo da kroz umetnost skrenemo pažnju svojim sugrađanima, da pokrenemo na razmišljanje kakav je to zapravo svet oko nas i šta mi kao pojedinci možemo učiniti da preko lepše slike sveta u nama, poboljšamo sliku sveta oko nas?

Na konkurs je potrebno poslati:

Do dva rada na temu “To je stvaran svet oko nas” i kratak opis u dve, tri rečenice kako ti doživljavaš stvaran svet oko nas.

Za dvodimenzionalna dela, maksimalna dimenzija 70×70 cm, a za trodimenzionalne radove DxŠxV 50x50x70 cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.

Fotografije radova i kratak opis poslati do 3. juna 2016. Na email:

[email protected]

Fotografije radova je potrebno poslati u JPG formatu, u rezoluciji 300 dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:

Autor: Ime, prezime

Godina rođenja:

Kontakt: telefon, email, adresa i grad

1. Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije – kratak opis dela

2. Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije – kratak opis dela

Konkurs je otvoren za umetnike iz Srbje. Izložba je žirirana.

Imena odabranih autora biće objavljena do ponedeljka 06. juna, putem e mail-a koji dostavite. Izložba će biti otvorena u noćnoj galeriji – kafeu Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti nakndno obavešteni.

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, ilustracija, plakat, kolaž, kaligrafija,…skulpture, mozaik, keramika…

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga i plakata za ulazna vrata je 400 RSD. Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani ( nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u noćnu galeriju – kafe Petak. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 150 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku” gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 100 umetnika u ovoj godini .

Umetnički savet galerije čine:

Ana Marinović – dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član slikarsko – grafičke sekcije ULUPUDS-a)

Edvina Romanovic-Hudeckova – magistar likovnih umetnosti

Igor Markišić -master na odseku grafika i knjiga

MIlena MItrović – dipl.graficki dizajner i MA visual designa

Biljana Ćalić – predsednik udruženja Kreativna fabrika(Press KreativnaFabrika)♦