Američka oprema za graničnu policiju Srbije

Američka oprema za graničnu policiju Srbije

25/05/2016 Off By

Načelnik Uprave granične policije MUP – a, general Milenko Božović se zahvalio na opremi istakavši da će ona doprineti jačanju tehničkih kapaciteta Uprave granične policije, čime će se još više približiti krajnjem cilju – da postane moderna, profesionalna služba


NAČELNIK Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova general Milenko Božović i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat, potpisali su danas Protokol o primopredaji opreme koja je dodeljena Upravi granične policije u okviru Programa kontrole izvoza i bezbednosti granica (EXBS).

sad25Oprema obuhvata kamionete, minibuseve, opremu za vozače i prikolice za ATV vozila i digitalne video-endoskope.

Državni sekretar Aleksandar Nikolić, koji je prisustvovao potpisivanju Protokola, naglasio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima odličnu saradnju sa Ambasadom SAD u Beogradu koja godinama pruža podršku i pomoć kroz različite projekte.

Zahvalni smo Vladi Sjedinjenih Američkih Država za donaciju u vrednosti od oko 300 hiljada američkih dolara za kupovinu specijalističke opreme, koja je samo mali deo pomoći koju je Uprava granične policije primila“. naglasio je Nikolić.

Načelnik Božović se zahvalio na opremi istakavši da će ona doprineti jačanju tehničkih kapaciteta Uprave granične policije, čime će se još više približiti krajnjem cilju – da postane moderna, profesionalna služba.

Ambasador Skat je rekao da će oprema i obuke osnažiti kapacitet granične policije za rešavanje bezbednosnih izazova sa kojima se Srbija, kao i ceo region, suočavaju u današnje vreme.

Predstavnici naše i američke vlade imali su priliku da prisustvuju prezentaciji nove opreme i informišu se o tehničkim mogućnostima kojima ona raspolaže.♦