Predsednik Nikolić dočekan u Alžiru uz počasne plotune

Predsednik Nikolić dočekan u Alžiru uz počasne plotune

16/05/2016 Off By

Odmah po završetku razgovora sa predsednikom Saveta nacija Alžira, predsednik Nikolić se uputio na srpsko vojničko groblje, gde je odao poštu palim srpskim ratnicima iz Prvog svetskog rata


PREDSEDNIK Srbije Tomislav Nikolić doputovao je u zvaničnu posetu Alžiru. Njega je dočekao alžirski predsednik Saveta nacija, Abdelkader Bensalah. U čast posete srpskog predsednika, ispaljen je 21 plotun iz artiljerijskih oruđa alžirske vojske.

Predsednik Srbije i predsednik Saveta nacija Alžira razgovarali su o perspektivama za proširenje bilateralne saradnje između dve zemlje.

Odmah po završetku razgovora sa predsednikom Saveta nacija Alžira, predsednik Nikolić se uputio na srpsko vojničko groblje, gde je odao poštu palim srpskim ratnicima iz Prvog svetskog rata.

Predsednik Nikolić razgovaraće sutra sa predsednikom Narodne Demokratske Republike Alžir Abdelazizom Buteflikom, kao i sa predsednikom Vlade Abdelmalekom Selalom i predsednikom Nacionalne narodne skupštine NDR Alžir, Mohamedom Larbijem Uld Kelifom.(Press Predsednika)♦