Kragujevac: otkrivena “fabrika” droge

Kragujevac: otkrivena “fabrika” droge

16/05/2016 Off By

Pretresom porodičnih kuća na dve lokacije u Kragujevcu, policija je u laboratorijama sa kompletnom aparaturom za proizvodnju opojne droge, zaplenila 214 biljaka indijske konoplje, ukupne mase 31 kilogram, od koje se proizvodi opojna droga marihuana


PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, u saradnji sa kragujevačkim Višim javnim tužilaštvom, nakon intenzivnog operativnog rada, otkrili su dve laboratorije za proizvodnju droge i uhapsili četiri osobe osumnjičene da su se kao članovi organizovane kriminalne grupe bavili proizvodnjom i prometom narkotika.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su vođa kriminalne grupe V. A. (27) iz Kragujevca, kao i članovi A. O. (27), takođe iz Kragujevca i M. Č. (32) i LJ. S. (30) iz Beograda.

Pretresom porodičnih kuća na dve lokacije u Kragujevcu, policija je u laboratorijama sa kompletnom aparaturom za proizvodnju opojne droge, zaplenila 214 biljaka indijske konoplje, ukupne mase 31 kilogram, od koje se proizvodi opojna droga marihuana.

Postoje osnovi sumnje da su članovi ove kriminalne grupe u laboratorijama proizvodili marihuanu i prodavali je uživaocima opojne droge na ulicama Beograda i Kragujevca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.(Press MUPA)♦