Valjevo: položen kamen temeljac za novu kapislanu kompanije “Krušik”

Valjevo: položen kamen temeljac za novu kapislanu kompanije “Krušik”

14/05/2016 Off By

Zamislite Srbiju koja će da pobeđuje ne samo u vaterpolu i košarci, već i u privredi. Pokazali smo da to možemo da uspemo. Da se izborimo i za Železaru i za Krušik, rekao je Premijer


Ranka Čičak

MINISTAR odbrane Zoran Đorđević i direktor holding kompanije “Krušik” Mladen Petković položili su danas u Valjevu kamen temeljac za novu kapislanu u toj fabrici. U novom pogonu proizvodiće se kapisle za streljačku municiju tipa “bokser”.

Polaganju kamena temeljca u Valjevu prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.

Aleksandar Vučić je rekao da je ponosan radnicima, koji su od ruševina napravili nove fabrike i vredno rade. Dogodine će fabrike Krušika zapošljavati preko 2.500 radnika:

-Ova fabrika bila je pred zatvaranjem. Razorena je u bombardovanju, a 2011 godine pred stečajem. Uskoro će ponovo imati 2.000 zaposlenih. Očekujemo 2.500 u narednoj godini. Proizvodimo ponovo kompletan raketni asortiman.Ova fabrika dorprineće razvoju Srbije. Dogodine ćemo imati rast privrede od 4 posto, što je među najvećim u Evropi – prvo ili drugo mesto. Zamislite Srbiju koja će da pobeđuje ne samo u vaterpolu i košarci, već i u privredi. Pokazali smo da to možemo da uspemo. Da se izborimo i za Železaru i za Krušik. Zato nam je potrebna stabilnost, zato nam je potreban i mir u Srpskoj. Zato molim sve one koji su otišli na miting da posle svega zajedno sednu u kafanu, pojedu i popiju i da pokažu tu vrstu srpske demokratske kulture. Nadam se da ćemo uspeti da pokažemo da smo neke zamke prebrodili.

Posle posete novinari su ga pitali da prokomentariše protekle izbore, a on je rekao da je pobeda koju je postigla njegova koalicija velika:

-Za mene su glasali čak i oni koji su sa tribina utakmica vikali Vučiću, pederu. Posle su za tog pedera glasali. Jer, znali su da će im samo on moći da obezbedi napredak zemlje, posao za decu i bolji život.

Saradnju radikala i demokrata na beogradskoj opstini Stari Grad nije hteo da komentariše:

– To se dešava, ujedinjuju se i oni koji se ne trpe, rade to samo radi neke koristi. U nekim opštinama su i moji išli u sličnu saradnju. Nisu me ni pitali. I šta se tu može.♦j