BIH: uhapšeni krijumčari oružja

BIH: uhapšeni krijumčari oružja

13/05/2016 Off By

Mediji u BiH objavili su, pozivajući se na policijske izvore, kako se grupa uhapšenih osoba sumnjiči da se bavila krijumčarenjem naoružanja iz BiH u Švedsku, gde ga je preprodavala organizaciji “Muslimanska braća”


PET OSOBA uhapšeno je juče (12.maja) na severu BiH zbog sumnje da su povezani s međunarodnim krijumčarenjem oružja, saopštio je MUP Republike Srpske. Mediji navode da se radi o prekidanju krijumčarskog lanca oružja koje je završavalo u rukama radikalne islamističke organizacije “Muslimanska braća” u Švedskoj.

U okiru međunarodne policijske akcije naziva “Volf RS” koja je sprovedena na sedam lokacija u Gradiški i Laktašima izvršeni su pretresi i uhapšeno je pet osoba i zaplenjen velik vojni arsenal.

Akciju “Volf RS” sprovela je Uprava MUP-a Republike Srpske za borbu protiv terorizma i ekstremizma u suradnji s policijom Švedske, a hapšenja i pretresi izvršeni su po nalogu Državnog tužilaštva BiH.

Navodi se da je prilikom pretresa pronađena veća količina naoružanja, oružja, oruđa i druge vojne opreme. Jedna osoba ranije je uhapšena u Švedskoj, dok dve osobe nisu dostupne policiji.

Mediji u BiH objavili su, pozivajući se na policijske izvore, kako se grupa uhapšenih osoba sumnjiči da se bavila krijumčarenjem naoružanja iz BiH u Švedsku, gde ga je preprodavala organizaciji “Muslimanska braća “.

Muslimanska braća je islamistički pokret osnovan Egiptu i smatra se najmnogobrojnijim i najutjecajnijim islamističkim pokretom 20. veka i rasadnikom islamističkih ideja širom sveta i pokretom iz kojeg će se izroditi neke od najmilitantnijih i najradikalnijih organizacija u muslimanskom svetu.(Agencije)♦