Izbori 2016: Konferencija za medije Aleksandra Vučića

Izbori 2016: Konferencija za medije Aleksandra Vučića

04/05/2016 Off By

 

Zaplakao sam večeras kada su počeli da stižu rezultati. Hvala našem narodu što je prepoznao one koji lažu, rekao je Vučić u sedištu SNS


  • Ranka Čičak

NA ponovljenim izborima DSS i Dveri uspeli da se dokopaju parlamenta. U prostorijama SNS predsednik Aleksandar Vučić obratio se novinarima egzaltiran i upadljivo srećan.

Njegova koalicija dobila je preko 40 posto glasova, a u nekim opštinama, kao što je Kladovo, Vranje, Karlovci, Topola, Niš, beogradska Palilula i preko 60 i 70 posto:

– Ovo je najvažniji dan u mojoj karijeri. Izvinite što sam zbunjen. Zaplakao sam večeras kada su počeli da stižu rezultati. Hvala našem narodu što je prepoznao one koji lažu .Odužićemo se velikim radom. Ja sam već napisao prvih 100 strana programa Vlade. Ove godine nastavljamo privredni progres i povećavamo standard.

Na pitanje s kim će u koaliciju, Vučić ponovo nije želeo da odgovori, osim što je rekao da sa onima koji su lagali o njemu – neće:

– Nek oni lažu i dalje. Ako žele, možemo ponovo na izbore. Neka gazda Mišković finansira još koju knjigu o meni. To mi ne smeta.

SNS će ipak imati u Skupštini novu grupu ljudi protiv njega. Kaže da mu to ne smeta. Skupština i Vlada biće formirani početkom idućeg meseca.

Na pitanja o ulasku Kosova u UEFA rekao je da ćemo se boriti i da je u Budimpešti sve urađeno protiv zakona. A na pitanja o hrvatskom stopiranju otvaranja poglavlja s EU, smireno odgovara da je to njihov posao, a Srbija će nastaviti da se ponaša u skladu s EU i nastaviti da razvija svoju privredu:

– Od njih ne očekujem ništa. Ni da ih zovem neću, a kamoli da ih molim.♦