Danas izbori na 15 biračkih mesta

Danas izbori na 15 biračkih mesta

04/05/2016 Off By

Izbori se ponavljaju na pet biračkih mesta u Nišu, na po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu

 


Na 15 biračkih mesta u Srbiji, na kojima pravo glasa ima 19.631 građanin, danas će biti ponovljeni parlamentarni izbori.

Izbori se ponavljaju na pet biračkih mesta u Nišu, na po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu.

Do zatvaranja tih biračkih mesta, večeras do 20 časova, traje predizborna tišina tokom koje je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Preliminarni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji biće objavljeni 4. maja kasno uveče, a konačni rezultat biće poznat pošto izborni materijal stigne u RIK.

Vanredni parlamentarni izbori održani su 24. aprila i, po rezultatima RIK-a sa 99,82 odsto biračkih mesta, poslanike u Skupštini Srbije imaće 11 izbornih lista, od kojih pet manjinskih.♦