Opozicija pozvala  na protest zbog krađe glasova

Opozicija pozvala na protest zbog krađe glasova

29/04/2016 Off By

Pajtić: “Pozivamo i Vuka Draškovića, Rasima Ljajića i Velimira Ilića da se sutra u 13 časova pridruže na protestu ispred RIK-a kako bi se sprečila izborna krađa”


LIDERI opozicije pozvali su svoje pristalice na protest ispred sedišta Republičke izborne komisije (stara Skupština Srbije). Bojan Pajtić pozvao je pristalica Demokratska stranka pozvala svoje stranke da na ponovljenim izborima, u sredu, podrže DSS i Dveri, kako bi ta koalicija prešla cenzus.

U isto vreme predstavnici opozicionih stranaka, posle sastanka održanog u prostorijama Demokratske stranke Srbije, pozvali su pristalice da se okupe u subotu ispred Republičke izborne komisije zbog, kako su naveli, “odbrane izborne volje građana”.

Pajtić: “Pozivamo i Vuka Draškovića, Rasima Ljajića i Velimira Ilića da se sutra u 13 časova pridruže na protestu ispred RIK-a kako bi se sprečila izborna krađa”.

Sastanku su prisustvovali predstavnici četiri opozicione liste: DS-a, SDS-LDP-LSV, DSS-Dveri i pokreta Dosta je bilo.

Bojan Pajtić je rekao i da se podaci DS-a slažu s podacima koalicije DSS-Dveri, odnosno s time da je ta koalicija pokradena, jer se nalazi na jedan glas od prelaska cenzusa.

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ocenio je da je sutrašnji protest početak kraja lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović najavio je da će na sutrašnjem protestu tražiti ostavku predsednika RIK-a Dejana Đurđevića, inače funkcionera SNS-a.

Lista DSS-Dveri, prema najnovijim rezultatima RIK-a, ima 4,99 odsto glasova, odnosno nedostaje im jedan glas da pređu cenzus.♦