Kako je Luki iz Pečinaca kupovao glasove za SNS: jedan glas 5.000 dinara!

Kako je Luki iz Pečinaca kupovao glasove za SNS: jedan glas 5.000 dinara!

27/04/2016 Off By

Vladimir Pavićević navodi da je na biračkom mestu broj 19 u opštini Pećinci prilikom glasanja došlo do povrede izbornog prava, odnosno nepravilnostii i to tako što su pojedini birači donosili popunjen glasački listić, a sa biračkog mesta odnosili prazan glasački listić do kola registarski broj RU 040 YN marke jugo, bele boje,gde sede tri lica sa spiskovima birača kojima daju popunjene glasačke listiće


VLADIMIR Pavićević iz Beograda podneo je Republičkoj izbornoj komisiji Prigovor zbog povrede izbornog prava u Opštini Pećinci.

Pavićević navodi da je na biračkom mestu broj 19 u opštini Pećinci prilikom glasanja došlo do povrede izbornog prava, odnosno nepravilnostii i to tako što su pojedini birači donosili popunjen glasački listić, a sa biračkog mesta odnosili prazan glasački listić do kola registarski broj RU 040 YN marke jugo, bele boje,gde sede tri lica sa spiskovima birača kojima daju popunjene glasačke listiće. Kada im vrate popunjeni listić, birači dobijaju vaučer u vrednosti od 5.000 dinara koji mogu da koriste u “Luka komerc” prodavnicama čiji je vlasnik Milorad Panić Luki, poverenik Srpske napredne stranke za opštinu Pećinci.

Pavićević tvrdi da se isto dešavalo i na ostalih 29 biračkih mesta. Pominje izvesnu Stanu Bežanović iz Sremskih Mihaljevaca koja priznaje da je dobila vaučer.

Pri pokušaju da snimimo lica i automobile vozači su fizički nasrnuli na nas, ali smo ih ipak snimili. Prijavljeno je i u PU Sremska Mitrovica”.

Pavićević, koji je bio kandidat za narodnog poslanika na listi DS, fogtografije je priložio MUP – u i RIK- u.

Svoju tvrdnju dokazao je svedocima. To su Nikola Rović, i Dragan Trifunović, obojica iz Pećinaca sa stanom u ulici Jove Neguševića broj 42. Svedok mahinacijama Luki Panića je i Jelena Grujić, iz Sibača (optina Pećinci) sa stanom u ulici Svetozara Miletića br.32 i još mnogi drugi.

RIK je odbio ovaj prigovor.

Inače kako saznajemo Milorad Panić – Luki sve svoje zaposlene je kontrolisao za koga su glasali. To im je bio “radni zadatak”. Važi za najbogatijeg tajkuna u Sremu koji je do bogatstva došao preko JULA i svoje rođake Bube Morine, koja je, u vreme kada je bila komesar za izbeglice, šleperima snabdevala trgovine Luki komerca.

Ovo nije Lukijevo prvo potkupljivanje birača. To je radio i kada je bio član SPS -a , zatim Demokrata, pa Radikala i sada SNS.

Inače,veliki prijatelj Milorada Paniča bio je i doskorašnji direktor MUP -a i sada savetnik Aleksandra Vučića, Milorad Veljović (na slici). ♦