Izbori 2016: velika pobeda SNS

Izbori 2016: velika pobeda SNS

25/04/2016 Off By

Današnji rezultati su snažna podrška našoj demokratiji, reformama i evropskim integracijama. Pokazali smo i sebi i svetu da je Srbija ujedinjena u želji za zajedničkim zalaganjima ka boljem životu, rekao je Aleksandar Vučić


Ranka Čičak

ODMAH posle rezultata izbora koje su dali Cesid i RIK, u prostorijama Srpske napredne stranke, predsednik Aleksandar Vučić, umoran, ali srećan obratio se novinarima.

Zahvalio se svima koji su danas u toliko velikom broju glasali. Zahvalio se i ljudima sa liste Srbija pobeđuje,kako je rekao, za čistu, odgovornu i ozbiljnu kampanju:

– Današnji rezultati su snažna podrška našoj demokratiji, reformama i evropskim integracijama. Pokazali smo i sebi i svetu da je Srbija ujedinjena u želji za zajedničkim zalaganjima ka boljem životu. Ponosan sam rezultatima koje smo postigli. Građani Srbije su nam ponovo ukazali čast da vodimo zemlju. Svi prethodni izbori su bili za stabilizaciju. Današnji izbori su za bolju budućnost. Neće biti lako. Nije naš put posut ružama. Ali sam uveren da zajednički možemo da mnogo napravimo. Nastavićemo da radimo na boljem standardu naših ljudi, na boljem zdravstvu, školstvu, na povećaju plata i penzija. Važno je što su Srbi danas rekli da neće da se vraćaju u prošlost ispunjenu sukobima, pljačkaškim privatizacijama i korupcijom. Ukoliko od predsednika dobijem mandat za sastav nove vlade, obećavam, bez obzira na to ko kako misli i ko je za koga glasao, da ću biti predsednik svima podjednako. Nastavićemo sa razvojem demokratije, poštovanja ljudskih prava. Nemamo vremena za slavlje.

Na osnovu 77 posto obrađenih mesta lista Srbija pobeđuje ima 50,9 posto, SPS 11,23 posto, SRS 7,39 posto, DS 5,44. Tri liste su ispod cenzusa. Lista Čedomira Jovanovića ima 4,97, Radulović 4,53, DSS Dveri 4,45. Ostali svi zajedno 23 posto.

Vučić se zahvalio ljudima iz svoje stranke i svim građanima na poverenju:

  • Ja sam video da su večeras novinari pravili anketu i nisu nam davali više od 40 posto.Što bi naš narod rekao – što je babi milo… Ali mi smo uspeli da postignemo najbolji rezultat. Dobili smo u procentima više glasova nego pre dve godine, a ulazili smo u veoma teške reforme. Građani su pokazali da izbori nisu ni kocka ni igra. Zahvaljujem i svima koji su dobro razumeli koliko mi je teška bila ova kampanja u kojoj sam svakodnevno bio meta najprljavijih napada. Srećan sam što im ni jednom reči nisam odgovorio. Tako ću raditi i ubuduće. Srbija će nastaviti svoj evropski put. Ali će sarađivati i sa Rusijom i sa Kinom, a naravno i sa SAD.

Na pitanje hoće li vlada ostati ista, odgovara da neće i da će više znati kada vidi ko je sve od drugih stranaka ušao u Skupštinu’.

Najavio je da se neće obraćati novinarima u narednih nekoliko dana. ♦