Nikola Selaković: ako odluči Vučić – biću i dalje ministar pravde

Nikola Selaković: ako odluči Vučić – biću i dalje ministar pravde

25/04/2016 Off By

Na pitanje da li bi premijeru preporučio da ide ponovo sa SPS – om u koaliciju Selaković je dgovorio: “Mislim da sam i po godinama i po iskustvu i znanju zaista mali da bih nešto premijeru preporučivao…”


Ranka Čičak

MINISTAR pravosuđa, Nikola Selaković vešto je izbegao odgovor na dva pitanja koja su noćas najviše zanimala novinare.

Na pitanje da li sebe vidi ponovo na mestu ministra pravde, kaže da će o tome odlučiti premijer i da je srećan što ostavlja ovaj sektor sređen i u mnogo boljem stanju nego što ga je zatekao kada je preuzeo dužnost:

  • Ponosan sam što sam član SNS. Naš predsednik bio je spreman da krene u seriju nužnih reformi. Da smo ih sprvodili pre 2007 godine, Srbija bi bila danas u mnogo boljoj situaciji. Napokon se našao neko ko je smogao snage da to uradi. To je bio Aleksandar Vučić, a građani su znali da ga nagrade i dali mu podršku. Ovaj rezultat pokazuje sazrevanje demokratije u Srbiji i da građani cene rad i odgovornost. Ne razmišljam o tome hoću li dalje biti ministar. Dok vlada još uvek postoji u ovom mandatu, trudiću se da završim sve ono što smo kao Ministarstvo pravde započeli. Onaj ko dođe na čelo Ministarstva pravde posle mene, moći će da se pohvali da je dobio mnogo sređenije i manje problematično ministarstvo u odnosu na ono kakvo je bilo 2012 , kada sam došao na čelo ovog resora. Tu još ima da se radi jer je ta oblast dugo bila zapuštena. Rado ću ga predati svakome za koga predsednik Vlade proceni da treba da dođe na njegovo čelo.
  • Drugo pitanje bilo jeda li bi premijeru preporučio da ide ponovo sa SPS – om u koaliciju posle svih teških reči koje je o toj koaliciji rekao. Odgovorio je:
  • -Mislim da sam i po godinama i po iskustvu i znanju zaista mali da bih nešto premijeru preporučivao. Ja imam puno poverenje u Aleksandra Vučića i iskustvo mi govori da sam do sada svaki put dobro postupio kada sam mu verovao. Tako mu verujem i sada. Kako da ne verujem čoveku kome veruje većina građana Srbije u procentu nikad većem u istoriji moderne Srbije.

A na dodatno pitanje da li sam želi koaliciju sa SPS, odgovara:

-U politici nema intimnih želja i osećanja. Postoji samo interes države Srbije , a to je da ona nastavi da se menja u dobrom smeru kao do sada. ♦