Zagreb: Posle pljačke policijskog sefa – pritvoren načelnik Željko Dolački

Zagreb: Posle pljačke policijskog sefa – pritvoren načelnik Željko Dolački

23/04/2016 Off By

DOLAČKOG POLICIJA TERETI DA JE UZEO I ZADRŽAO DVA KILOGRAMA ZLATA I 280 HILJADA EVRA PRIVREMENO ODUZETE TOKOM KRIMINALISTIČKIH ISTRAŽIVANJA A ZATIM TO LAŽNO PRIKAZAO KAO PROVALU, OBJAVIO JE MUP NA SVOJIM INTERNETSKIM STRANICAMA


ZA KRAĐU zlata i novca iz policijskog sefa u sedištu kriminalističke policije osumnjičen je nedavno smijenjeni načelnik zagrebačke službe organizovanog kriminala Željko Dolački u čijoj se kancelariji nalazio pokradeni sef.

Dolačkog policija tereti da je uzeo i zadržao dva kilograma zlata i 280 hiljada evra privremeno oduzete tokom kriminalističkih istraživanja a zatim to lažno prikazao kao provalu, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.
Bivši policijski načelnik biće pritvoren, a zbog zloporabe položaja i ovlaščenja protiv njega će biti podnesena i krivična prijava Tužilaštvu za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Policija navodi da su Dolačkom bili dostupni ti predmeti i da je njihovim uzimanjem i zadržavanjem sebi pribavio “znatnu imovinsku korist”.

Zbog krađe iz sedišta zagrebačke kriminalističke policije sa svojih su dužnosti otišli direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih funkcionera, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organizovanog kriminala Željko Dolački u čijoj se kancelariji nalazio provaljeni sef.

Posle krađe dva kilograma zlata i 280 hiljada evra iz sedišta zagrebačke kriminalističke policije, pokrenuta je akcija razbijanja međunarodonog lanca pranja novca. Pokazalo je da su novac i zlato ostavljeni u policijskom sefu pripadali dvojici osumnjičenih pripadnika krijumčarskog lanca.♦